Дип с карамелизиран лук и чесън

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 големи глави лук
- 2 чаени лъжици захар
- 1 чаена лъжица сол
- 4 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 1 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 2/3 чаена чаша майонеза
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го запържете в мазнината заедно със захарта и половин лъжица сол. Гответе, докато стане златист - около 15-20 минути. Свалете от котлона, охладете и добавете чесъна.
В купа комбинирайте лучената смес, заквасената сметана, майонезата, подправете със сол и пипер. Покрийте и охладете за 1 час, за да се комбинират вкусовете.
Прехвърлете в подходяща купичка за сервиране и поднесете дипа със зеленчуци.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Лучени кръгчета на скара
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Салата от маслини и лук
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Дип с карамелизиран лук и чесън