Дип с карамелизиран лук и чесън
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 големи глави лук
- 2 чаени лъжици захар
- 1 чаена лъжица сол
- 4 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 1 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 2/3 чаена чаша майонеза
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го запържете в мазнината заедно със захарта и половин лъжица сол. Гответе, докато стане златист - около 15-20 минути. Свалете от котлона, охладете и добавете чесъна.
В купа комбинирайте лучената смес, заквасената сметана, майонезата, подправете със сол и пипер. Покрийте и охладете за 1 час, за да се комбинират вкусовете.
Прехвърлете в подходяща купичка за сервиране и поднесете дипа със зеленчуци.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Дип с карамелизиран лук и чесън