Диви гъби с израелски кускус

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 скилидки чесън, обелени и нарязани на ситно
- 1 глава лук, нарязана
- 125 грама гъби шийтаке, измити и нарязани
- 20 грама сушени манатарки
- 225 грама суров кускус (израелски)
- 700 милилитра зеленчуов бульон
- 2 супени лъжици нарязан босилек
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и изпържете в него лука и чесъна за 3 минути. Прибавете нарязаните гъби и гответе още 5 минути. Прибавете бульона и манатарките, изчакайте течността да заври.
Добавете кускуса и намалете температурата на котлона. Покийте с капак и варете до готовност на кускуса (докато течността са абсорбира). Това отнема около 10 минути. Свалете капака и варете още 5 минути.
Подправете на вкус.
Непосредствено преди сервиране сложете босилека.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Кускус с морски дарове
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пържени гъби със сметана и лук
- Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пълнени тиквички с гъби и лук
- Гарнитура от елда с гъби и царевица
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Диви гъби с израелски кускус