Десерт от тиква с карамел

Необходими продукти:
300 грама сварена тиква
120 грама сметана
3 яйца
70 грама фруктоза + 1 супена лъжица за карамела
Начин на приготвяне:
За приготвянето на този десерт е най-добре да използвате незалепваща форма за кекс, силиконови формички или керамични купички. Ако разполагате с метален съд, е най-удобно да направите карамела на котлона. За целта сложете 1 супена лъжица фруктоза на дъното му, поставете на силен огън и когато тя се карамелизира, свалете от котлона. Ако правите десерта в силиконови или керамични формички, направете карамела в микровълновата - сложете в нея съда с фруктозата за 2 - 3 минути на максимална мощност. Разпределете карамела по стените на купичката, обръщайки я.
Смесете тиквата, сметаната и фруктозата, разбъркайте, за да се получи пюре с еднородна консистенция, добавете яйцата и разбийте (не е необходимо да е енергично). С тази комбинация напълнете формичката с карамела, покрийте с фолио или с подходящ капак със същия размер. Поставете купичката в съд с вода и сложете във фурната до готовност. Може да използвате мултиварка, ако разполагате с такава. Когато десертът бъде готов, приберете в хладилника за 2 - 3 часа, а най-добре за една нощ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- E150(a) Карамел обикновен
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- E150(c) Амонячен карамел
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Десерт от тиква с карамел