Десерт от круши с шоколадов сос

Необходими продукти:
1 килограм круши
400 грама захар
120 милилитра десертно бяло вино
За соса:
250 грама захар
100 милилитра вода
0,5 чаена лъжица оцет
50 грама шоколад
5 грама ванилова захар
0,5 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Измийте добре крушите. Изсипете захарта в тенджера, налейте 1 чаена чаша кипяща вода, нека всичко заври и разбъркайте. Към захарния сироп добавете виното и сложете плодовете в получената комбинация. Варете до готовност, след което извадете от сиропа и подредете в чиния с дръжките нагоре.
Направете соса, с който ще полеете десерта. За целта изсипете захарта в подходящ съд, налейте водата, добавете оцета. Сложете на котлона и когато захарната смес се свари, свалете от огъня и сложете шоколада, ваниловата захар и маслото. Когато сосът се сгъсти, с него полейте крушите и ги приберете на студено място.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН BCAA 4:1:1 200 г ОВКУСЕН
ЕКВИЛИБРА ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ таблетки * 30
ХИП БИО КАША ОТ КРУШИ С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
ГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН BCAA 4:1:1 500 г ОВКУСЕН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Салата от рукола с карамелизирани круши
- Круша
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Състав и полезни свойства на крушата
- Круша кактус
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
- Печени круши с мед, канела и ванилия
- Как да приемаме крушите при различни здравословни състояния
Коментари към Десерт от круши с шоколадов сос