Десерт от круши с шоколадов сос
Необходими продукти:
1 килограм круши
400 грама захар
120 милилитра десертно бяло вино
За соса:
250 грама захар
100 милилитра вода
0,5 чаена лъжица оцет
50 грама шоколад
5 грама ванилова захар
0,5 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Измийте добре крушите. Изсипете захарта в тенджера, налейте 1 чаена чаша кипяща вода, нека всичко заври и разбъркайте. Към захарния сироп добавете виното и сложете плодовете в получената комбинация. Варете до готовност, след което извадете от сиропа и подредете в чиния с дръжките нагоре.
Направете соса, с който ще полеете десерта. За целта изсипете захарта в подходящ съд, налейте водата, добавете оцета. Сложете на котлона и когато захарната смес се свари, свалете от огъня и сложете шоколада, ваниловата захар и маслото. Когато сосът се сгъсти, с него полейте крушите и ги приберете на студено място.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ СОК ОТ КРУШИ 250 мл
ИНХУА СЛИМ капсули * 36
ГРЕЙС КОЛ БУТИК СПРЕЙ - МИСТ ЗА ТЯЛО И КОСА НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 250 мл
АТИТЮД АРОМАТИЗАТОР ЗА ДЕТСКА СТАЯ КРУША 227 г
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 250 мл
КЛОРАН ДЖУНИЪР ДУШ ГЕЛ ЗА КОСА И ТЯЛО С АРОМАТ НА КРУША 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Състав и полезни свойства на крушата
- 7-дневна диета с круши
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
- Сладко от круши (цели)
- Круша кактус
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
- Печени круши с мед, канела и ванилия
Коментари към Десерт от круши с шоколадов сос