Запечен грис с пресни плодове

Необходими продукти:
- 3 чаши мляко
- 1/2 чаша грис
- 1 супена лъжица масло
- 1 дълбока чиния нарязани на парчета ябълки и круши (може нарязани на половина кайсии или сливи без костилка)
- 3 яйца
- 4-5 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Сварете гриса в млякото, прибавяте маслото, разбъркайте и охладете.
Намажете с масло дълбок огнеупорен съд и посипете с брашно.
Смелете плодовете с 3 супени лъжици захар и ги смесете с кашата. Изсипвете сместа в дълбок съд на слоеве, като поръсвате със захар. Сложете маслото и поръсете със захар.
Запечете във фурната.
Сервирайте със сметана или мляко.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Реване
- Десерт от извара и грис със стафиди
- Плодово пюре с ядки
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура
- Грис с вишнево сладко
- Портокалово реване с грис
- Портокалови кремчета с грис и индийско кашу
Коментари към Запечен грис с пресни плодове