Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Тиквен пудинг с ябълки, сушени плодове и канела

Тиквен пудинг с ябълки, сушени плодове и канела

Тиквен пудинг с ябълки, сушени плодове и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 180 грама сурова тиква
  • 120 грама ябълки
  • 45 милилитра прясно мляко с ниско съдържание на мазнини
  • белтъка на 1 яйце
  • 25 грама овесени ядки
  • 10 грама стафиди
  • 15 грама сушени кайсии
  • канела на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете суровата тиква (почистена от семената и обелена) на кубчета. Ябълката обелете, отстранете сърцевината със семената и нарежете плода на тънки плочки.

Поставете тенджера върху котлон, налейте малко вода и изсипете тиквените и ябълковите парчета. След това налейте млякото и ги задушете до омекване.

Тогава прехвърлете в блендер и смелете, изсипете пюрето в подходящ съд и оставете да се охлажда.

През това време смелете фино овесените ядки (отново използвайте блендера).

Залейте с вряща вода стафидите и сушените кайсии за няколко минути, след което ги нарежете на тънки ивици.

Смесете плодовото пюре с овесените ядки, добавете сушените плодове.

Разбийте отделно белтъка, докато се превърне в гъста пяна. Внимателно изсипете при останалите продукти.

Поръсете с канела (ако желаете пудинг от изцяло натурални съставки, не използвайте захар) и прехвърлете сместа в тава, чието дъно сте намазнили предварително.

Изпечете във фурната за около половин час при температура от 150-180 градуса.

Предложение: може да разнообразите пудинга, като добавите всякакви ядки или макови семена, накиснати в прясно мляко, към съставките в рецептата.

Поденсете десерта с мед, сметана и плодово сладко.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАнкетиЛюбопитноДиетиСнимкиЛайфстайлБотаника