Десертни питки от извара и маскарпоне

Необходими продукти:
- 200 грама извара
- 70 грама маскарпоне
- 3 супени лъжици пудра захар
- 2 грама бакпулвер
- 1 яйце
- 6 супени лъжици грис
- 2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Намачкайте изварата с вилица (не разбивайте с миксер, защото ще стане течна) и смесете с маскарпонето. Ако искате в тестото за питките да няма никакви бучки, може да прокарате изварата през сито, така ще получите гладка консистенция.
Към млечните продукти прибавете три супени лъжици пудра захар (или количество на вкус) и бакпулвера, разбъркайте. Тестото се получава немного гъсто. Слагайте по една супена лъжица от него в чиния с гриса и оформете питки. Изпържете ги в олиото до златисто от двете страни (около 7-8 минути).
Дали ще поднесете топли, или студени, питките от извара и маскарпоне с панировка от грис са все така вкусни.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Ползи от консумацията на извара
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Зеленчукова запеканка с извара
- Крем-десерт от извара с бисквити, сметана и канела
Коментари към Десертни питки от извара и маскарпоне