Десертни питки от извара и маскарпоне
Необходими продукти:
- 200 грама извара
- 70 грама маскарпоне
- 3 супени лъжици пудра захар
- 2 грама бакпулвер
- 1 яйце
- 6 супени лъжици грис
- 2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Намачкайте изварата с вилица (не разбивайте с миксер, защото ще стане течна) и смесете с маскарпонето. Ако искате в тестото за питките да няма никакви бучки, може да прокарате изварата през сито, така ще получите гладка консистенция.
Към млечните продукти прибавете три супени лъжици пудра захар (или количество на вкус) и бакпулвера, разбъркайте. Тестото се получава немного гъсто. Слагайте по една супена лъжица от него в чиния с гриса и оформете питки. Изпържете ги в олиото до златисто от двете страни (около 7-8 минути).
Дали ще поднесете топли, или студени, питките от извара и маскарпоне с панировка от грис са все така вкусни.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Ползи от консумацията на извара
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Зеленчукова запеканка с извара
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
Коментари към Десертни питки от извара и маскарпоне