Сос за спагети от горгонзола и маскарпоне
Почти няма човек, който да не обича паста под каквато и да е форма. Но няма какво да се лъжем, магията на ястието се случва благодарение на соса. Ако ви е омръзнал доматеният сос, пригответе си нежен сос от горгонзола и маскарпоне.
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши сирене горгонзола (настъргано)
- 1 1/2 чаени чаши маскарпоне
- 2 супени лъжици масло (или маргарин)
- 1 супена лъжица италиански подправки
- сол и черен пипер на вкус (най-добре използвайте прясно смлян черен пипер и морска сол)
Начин на приготвяне:
Първо сложете сирената (маскарпонето и горгонзолата) в касерола, разбъркайте ги и затоплете постепенно на ниска температура, за да се съединят.
Прибавете маслото и изчакайте всички продукти да станат на сос.
Подправете с италианската подправка, сол и пипер.
Сервирайте пастата и веднага полейте със соса, докато е горещ (може да замените пастата със зеленчуци).
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
- Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
- Медени пържоли в маскарпоне сос
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
Коментари към Сос за спагети от горгонзола и маскарпоне