Гъби в чеснова марината

Необходими продукти:
500 грама дребни печурки
1 връзка копър
3 скилидки чесън
3 супени лъжици бял винен оцет
4 супени лъжици зехтин
7 зърна бахар
5 зърна черен пипер
5 зрънца карамфил
3 дафинови листа
1 чаена лъжица захар
1,5 - 2 чаени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Сложете гъбите в подходящ съд. Към тях прибавете ситно нарязания чесън, зърната бахар, карамфил и черен пипер, дафиновите листа. Налейте зехтина и оцета, сложете захарта, солта и разбъркайте всичко.
Поставете съда на среден огън и нека течността заври. Когато това стане, намалете температурата до минимална и нека гъбите се приготвят в продължение на 15 минути под капак.
Щом свалите от котлона, опитайте на вкус и подсолете допълнително, ако е необходимо.
Поръсете гъбите с нарязан копър, оставете да се охладят, сложете в буркани и приберете в хладилника за 3 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Кафяво - червена миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Картофи в гъбен сос
- Полска печурка, Червенушка
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
Коментари към Гъби в чеснова марината