Гъби в марината от горчица с чесън и подправки
Необходими продукти:
1 килограм пресни гъби (може да използвате и замразени или консервирани)
3 супени лъжци сладка или люта горчица
5-6 скилидки чесън
копър, магданоз, мащерка, смлян черен пипер и други подправки по ваш избор и на вкус
1 супена лъжица оцет
50 милилитра олио
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Ако използвате замразени гъби, предварително ги размразете. След това изпържете до изпаряване на течността. Прехвърлете ги в салатиера или друг подходящ съд и прибавете нарязания на ситно чесън и накълцаните зелени подправки.
Смесете горчицата с лъжица оцет, малко сол и олиото. Разбъркайте и залейте гъбите с получената марината.
Приберете салатата в хладилника за 6-8 часа, като през това време разбъркате няколко пъти.
Може да замените сладката горчица с дижонска, да добавите 1 чаена лъжица мед, оцетът да бъде бял
балсамов, да използвате консервирани гъби, а чесъна да режете на едри парчета.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Полската сърнела
- Ливадна виолетка
- Бяла сърнела
- Полска печурка, Червенушка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Гъби портобело
- Едра орешарка, Едра миризливка
Коментари към Гъби в марината от горчица с чесън и подправки