Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Гъбено ризото с чесън и пармезан

Гъбено ризото с чесън и пармезан

от 17 ное 2016г.
Гъбено ризото с чесън и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 1/2 чаени чаши ориз
  • 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 40 грама масло
  • 500 грама гъби, нарязани на филийки
  • 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 чаена чаша пармезан, прясно настърган

За гарниране:

  • пресен магданоз, нарязан на ситно
  • прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  • Загрейте пилешкия бульон в малка тенджера на силен огън, докато заври.
  • Отдръпнете от котлона, покрийте с капак и заделете настрана.
  • Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голяма тенджера на средно силен огън.
  • Добавете лука, разбъркайте и го задушете за 2-3 минути, докато омекне.
  • Прибавете ориза и разбъркайте добре.
  • Добавете виното, разбъркайте и гответе още 1-2 минути, докато почти се изпари.
  • Прибавете 1 чаена чаша от пилешкия бульон, внимателно разбъркайте и гответе, докато се абсорбира. Повторете с останалия бульон.
  • Загрейте останалия зехтин в голям тиган на средно силен огън.
  • Добавете чесъна и го сотирайте в продължение на 3-4 минути до златист цвят.
  • Прехвърлете го в малка чиния с помощта на решетъчна лъжица.
  • Увеличете силата на котлона, добавете маслото и запържете гъбите в продължение на 5 минути до златист цвят. Работете на партиди, според големината на тигана.
  • Извадете 3/4 от гъбите и ги заделете настрана.
  • Добавете чесъна и магданоза в тигана, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Заделете настрана за гарниране.
  • Прибавете останалите гъби в ориза, заедно с настъргания пармезан. Разбъркайте.
  • Поднесете гъбеното ризото топло, гарнирано с овкусената гъбена смес и поръсено с магданоз и пармезан.

Приятен апетит!

Снимка: salamancafresh.com.au

Още по темата:
  • Ризото с гъби Ризото с гъби
  • Ризото с морски дарове и пармезан Ризото с морски дарове и пармезан
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Ризото десерт с нектарини Ризото десерт с нектарини
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Гъбено ризото с чесън и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гъбено ризото с чесън и пармезан
    www.framar.bg 
    на 26 July 2025 в 22:35
    Коментирайте "Гъбено ризото с чесън и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Пържени гъби със сметана и лук
  • Ризото с морски дарове и пармезан
  • Свинско с гъби в сметана
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Гъби портобело
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Ливаден пачи крак
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 10 дни, 9 часа и 17 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2131 дни, 6 часа и 49 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 15 дни, 12 часа и 40 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 17 дни, 12 часа и 17 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 22 дни, 10 часа и 36 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 29 дни, 6 часа и 46 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИФАС ДВУФАЗЕН СПРЕЙ - БАЛСАМ ЗА БОЯДИСАНА КОСА 400 мл

МЕДИЦИНСКИ ПАМУК МЕДИКА 80 г

ФЛОРАНС НЕЙЧЪР МАСАЖЕН ГЕЛ ЗА УМОРЕНИ КРАКА 150 мл

ВЕГАВЕРО ЕКСТРАКТ ОТ БИО КОПРИВА капсули * 120

КАВИЦЕТИН таблетки 10 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВИВЕКС таблетки 500 мг * 7 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:41:53

ДУЛОКСИ капсули 30 мг * 28 ФАРМАКОНС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:40:42

ПАНЦЕФ гранули за перорална суспензия 100 мг / 5 мл 60 мл АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:39:24

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:38:17

ВИВЕКС таблетки 500 мг * 7 СТАДА

Коментар на: Lubo Tonev от 25 юли 2025г. в 19:23:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival