Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Гъбено ризото с чесън и пармезан

Гъбено ризото с чесън и пармезан

от 17 ное 2016г.
Гъбено ризото с чесън и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 1/2 чаени чаши ориз
  • 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 40 грама масло
  • 500 грама гъби, нарязани на филийки
  • 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 чаена чаша пармезан, прясно настърган

За гарниране:

  • пресен магданоз, нарязан на ситно
  • прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  • Загрейте пилешкия бульон в малка тенджера на силен огън, докато заври.
  • Отдръпнете от котлона, покрийте с капак и заделете настрана.
  • Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голяма тенджера на средно силен огън.
  • Добавете лука, разбъркайте и го задушете за 2-3 минути, докато омекне.
  • Прибавете ориза и разбъркайте добре.
  • Добавете виното, разбъркайте и гответе още 1-2 минути, докато почти се изпари.
  • Прибавете 1 чаена чаша от пилешкия бульон, внимателно разбъркайте и гответе, докато се абсорбира. Повторете с останалия бульон.
  • Загрейте останалия зехтин в голям тиган на средно силен огън.
  • Добавете чесъна и го сотирайте в продължение на 3-4 минути до златист цвят.
  • Прехвърлете го в малка чиния с помощта на решетъчна лъжица.
  • Увеличете силата на котлона, добавете маслото и запържете гъбите в продължение на 5 минути до златист цвят. Работете на партиди, според големината на тигана.
  • Извадете 3/4 от гъбите и ги заделете настрана.
  • Добавете чесъна и магданоза в тигана, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Заделете настрана за гарниране.
  • Прибавете останалите гъби в ориза, заедно с настъргания пармезан. Разбъркайте.
  • Поднесете гъбеното ризото топло, гарнирано с овкусената гъбена смес и поръсено с магданоз и пармезан.

Приятен апетит!

Снимка: salamancafresh.com.au

Още по темата:
  • Ризото с гъби Ризото с гъби
  • Ризото с морски дарове и пармезан Ризото с морски дарове и пармезан
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Ризото с ябълки и кашкавал Ризото с ябълки и кашкавал
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Гъбено ризото с чесън и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гъбено ризото с чесън и пармезан
    www.framar.bg 
    на 10 September 2025 в 02:58
    Коментирайте "Гъбено ризото с чесън и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Ризото с морски дарове и пармезан
  • Пържени гъби със сметана и лук
  • Пълнени тиквички с гъби и лук
  • Гарнитура от елда с гъби и царевица
  • Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
  • Гъби портобело
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Свинско с гъби в сметана
  • Ориз с гъби и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
В какъв ред се нанасят продуктите за лицеВ какъв ред се нанасят продуктите за лице

В какъв ред се нанасят продуктите за лице

от 09 сеп 2025г.Прочети повече
Иновативен метод намалява времето за размразяване на кръвта при кръвопреливанияИновативен метод намалява времето за размразяване на кръвта при кръвопреливания

Иновативен метод намалява времето за размразяване на кръвта при кръвопреливания

от 09 сеп 2025г.Прочети повече
ИАЛ подаде сигнал за незаконен сайт за продажба на лекарстваИАЛ подаде сигнал за незаконен сайт за продажба на лекарства

ИАЛ подаде сигнал за незаконен сайт за продажба на лекарства

от 09 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 12 дни, 11 часа и 20 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 55 дни, 13 часа и 40 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МАСЛО ОТ РИГАН капсули * 90 HOLLAND & BARRETT

САНАВИТА ВИТАМИНИ B КОМПЛЕКС таблетки * 30

ВИТАМИН E ТОКОФЕРОЛИ МИКС 400 IU капсули 268 мг * 180 НАТУРАЛ ФАКТОРС

НОРДЕЙД ВИТАМИН D3 орален спрей 1000 IU 30 мл

ХИПОХЛОР РАЗТВОР ПРИ КОЖНИ РАЗДРАЗНЕНИЯ И АКНЕ CLINISOOTHE+ 250 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ИРИТАКОЛИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 09 сеп 2025г. в 17:21:32

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ГЕЛ ПРОТИВ СТОМАШНИ КИСЕЛИНИ И ПРИ РЕФЛУКС саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 09 сеп 2025г. в 17:18:45

СИНУЛАН ФОРТЕ ДЖУНИЪР сироп 120 мл ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 09 сеп 2025г. в 17:17:15

БИОГАЙА ФАРАКС капки 5 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 09 сеп 2025г. в 17:16:51

ТРИБУТИН таблетки 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 09 сеп 2025г. в 17:14:15
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival