Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Гъбена салата с калмари, кисели краставички и майонеза

Гъбена салата с калмари, кисели краставички и майонеза

Гъбена салата с калмари, кисели краставички и майонеза - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама калмари
  • 200 грама пресни гъби (печурки)
  • 2-3 супени лъжици сок от лимон
  • 1-2 кисели краставички
  • 3 яйца, сварени твърдо
  • 2 глави лук
  • 50 милилитра рафинирано олио
  • майонеза на вкус
  • подправки: пресни зелени, сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Измитите печурки почистете и нарежете на парчета или на плочки, които изпържете до готовност в нагорещената мазнина (подправете ги). Извадете в чиния, а в същия тиган изпържете накълцания лук, докато омекне.

Сложете калмарите във вряща вода за около 3 минути, след това ги охладете и нарежете на тънки сламки.

Сварените яйца и краставички нарежете на неголеми кубчета, зелените подправки накълцайте.

Накрая смесете продуктите в подходящ съд, овкусете с майонезата, лимоновия сок, разбъркайте и поднесете салатата.

Добър апетит!

Източник: ok.ru

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноСъставкиНовиниБотаникаЛайфстайлПроизводителиЗдравни съветиАлтернативна медицинаКлинични пътекиДиетиИстория