Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Гъбена пица с италианско сирене Таледжио на грил

Гъбена пица с италианско сирене Таледжио на грил

Гъбена пица с италианско сирене Таледжио на грил - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаени лъжици масло от трюфели или зехтин
  • 300 грама гъби по избор
  • 1 голяма глава лук
  • 2 чаени лъжици нарязан свеж розмарин
  • 400 грама пълнозърнесто тесто за пица (размразете, ако е замразено)
  • 150 грама сирене Таледжио
  • 2 супени лъжици нарязани на едро листа магданоз

Начин на приготвяне:

Запържете в 1 супена лъжица от мазнината гъбите, нарязания лук, розмарина, пипера и посолете (имайте предвид, че сирената са солени).

Когато гъбите омекнат след около 5-6 минути, свалете от котлона и сложете в чиния.

Затоплете скара или грил тиган.

Разделете тестото на 2 топки, които намажете с останалото тесто. Разпънете с ръце, за да направите кръгове с диаметър около 16 сантиметра.

Сложете тестото директно на скарата и гответе за около 20 минути, след което обърнете и сложете от плънката - гъбите и сиренето.

Покрийте с капак и оставете за около 2-3 минути, докато сиренето се разтопи, а тестото изпече. 

При сервиране поръсете с магданоз.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноХрани и ястияСъставкиДиетиНовиниБотаникаПсихологияПроизводителиИсторияЗдравни съветиАлт. медицинаКлинични пътеки