Гъбена пица с италианско сирене Таледжио на грил

Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени лъжици масло от трюфели или зехтин
- 300 грама гъби по избор
- 1 голяма глава лук
- 2 чаени лъжици нарязан свеж розмарин
- 400 грама пълнозърнесто тесто за пица (размразете, ако е замразено)
- 150 грама сирене Таледжио
- 2 супени лъжици нарязани на едро листа магданоз
Начин на приготвяне:
Запържете в 1 супена лъжица от мазнината гъбите, нарязания лук, розмарина, пипера и посолете (имайте предвид, че сирената са солени).
Когато гъбите омекнат след около 5-6 минути, свалете от котлона и сложете в чиния.
Затоплете скара или грил тиган.
Разделете тестото на 2 топки, които намажете с останалото тесто. Разпънете с ръце, за да направите кръгове с диаметър около 16 сантиметра.
Сложете тестото директно на скарата и гответе за около 20 минути, след което обърнете и сложете от плънката - гъбите и сиренето.
Покрийте с капак и оставете за около 2-3 минути, докато сиренето се разтопи, а тестото изпече.
При сервиране поръсете с магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Как да използваме плоча за пица
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Джоб пица с кори за лазаня
- Кафяво - червена миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Гъбена пица с италианско сирене Таледжио на грил