Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Грис-сладкиш с лимонов карамел и кашу

Грис-сладкиш с лимонов карамел и кашу

Грис-сладкиш с лимонов карамел и кашу - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 2 яйца
  • 200 грама захар + още 7 супени лъжици
  • 100 грама грис
  • 500 милилитра прясно мляко
  • кашу на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте лайма и лимона.

лимон

Настържете корите им.

лайм

Изцедете сока от цитрусите.

лимон

Смесете яйцата със захарта.

яйца

Към тях добавете гриса и разбъркайте.

грис

Прехвърлете комбинацията в тенджера и налейте прясното мляко. Отново разбъркайте старателно.

прясно мляко

Поставете съда върху котлона и щом млякото кипне, в него сложете настърганите кори.

лимон

Варете до сгъстяване (около 10-15 минути), като бъркате непрекъснато, за да не загори грисът. След това свалете тенджерата от огъня, затворете я с капак и оставете така за момента.

грис

Подсладете цитрусовия сок със 7 лъжици захар.

захар

Налейте в силиконова кексова форма.

карамел

Поставете в микровълновата за 5 минути (при мощност 1000 вата), докато течността придобие светлокафяв цвят и стане лепкава. Важно е да не прекалите със сгорещяването. Може да приготвите карамела и върху котлона, а след това да разпределите по дъното на формата.

карамел

С миксер разбийте гриса с яйцата.

грис

Разпределете върху слоя карамел и приберете в хладилната камера (но не горещ) за 3 часа.

грис

Когато го извадите, обърнете десерта върху плосък съд и оставете за 20 минути.

След това поръсете с кашу и поднесете.

кашу

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lovecook.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаника