Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура

Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура

Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама подходящи бисквити по ваш избор
  • 2 чаени чаши прясно мляко (или чаша вода и чаша мляко)
  • 400 грама варено кондензирано мляко
  • 150 грама грис
  • 50 грама краве масло
  • щипка сол


За глазурата:

  • 50 грама тъмен шоколад
  • 50 грама масло

 

Начин на приготвяне:

Трябва ви форма с обем 1,3-1,5 литра. Плътно покрийте нейните стени и дъно с найлоново фолио.

Налейте прясното мляко в тенджера, която поставете върху силно нагорещен котлон и веднага добавете кондензираното мляко. Малко преди сместа да кипне, подсолете и сложете гриса, изсипвайки го постепенно (на тънка струя), като бъркате непрекъснато.

Веднага след това добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи и кашата се сгъсти (около минута).

Тогава свалете съда от котлона и прехвърлете 3/4 от сместа в тавата. Направете равен слой, върху който плътно подредете бисквити. Следват отново грис и бисквити.

Оставете десерта за 3 часа, през които той ще се охлади и стегне.


Глазурата

В малка купа смесете нарязаното на кубчета масло и начупения на парчета шоколад. Затоплете ги и щом започнат да се топят, свалете от огъня и бъркайте до получаване на еднороден крем.

С него равномерно покрийте сладкиша и украсете както ви подскаже фантазията.

Изчакайте половин час, преди да поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаника