Грис-сладкиш със сметанов крем

Необходими продукти:
За тестото:
- 1 чаена чаша грис
- 1 чаена чаша кисело мляко или кефир
- 1/2 чаена чаша захар
- 2 яйца
- 200 грама масло
- 2 чаени лъжици бакпулвер
За крема:
- 200 грама заквасена сметана
- 1/2 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Залейте гриса с киселото мляко/кефира, разбъркайте, не трябва да има бучки. Оставете за 20 минути.
Маслото разтопете в подходящ за поставяне в микровълнова съд. Добавете яйцата и захарта. Старателно стрийте сместа и тогава добавете гриса.
С помощта на тел за разбиване на яйца превърнете продуктите в еднородна комбинация.
Изпечете блата за 12 минути в микровълновата.
Междувременно направете крема, разбивайки заквасената сметана със захарта.
Разрежете хоризонтално на няколко части готовия блат. Слепете ги с крема, когато се охладят.
Покрийте страните и повърхността с разбитата сметана и поднесете сладкиша.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanadvice.ru
Снимка: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Портокалово реване с грис
- Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/
- Ябълков сладкиш с грис
- Плодов мус с грис
- Десерт от извара и грис със стафиди
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Реване
- Сладки грис хапки с прясно мляко и карамел
Коментари към Грис-сладкиш със сметанов крем