Грис каша с круши, стафиди и канела
Необходими продукти:
200 грама грис
1 литър прясно мляко
2 круши
100 грама стафиди
20 грама масло
30 грама кафява захар
смляна канела на вкус
2-3 щипки сол или на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, прибавете гриса, като не спирате да бъркате. Нека се приготвя на слаб огън в продължение на 3 минути.
Обелете крушите, разрежете ги на четири и почистете от сърцевината със семената. След това нарежете на малки кубчета, които изпържете в маслото за 2 минути. Намалете температурата и прибавете стафидите. Сложете захарта, канелата и 1-2 минути по-късно свалете плодовете от котлона.
Разпределете готовата каша в чинии или купи, добавете ароматните круши и полейте със соса, който се е образувал в тигана при пърженето.
Поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ОВЕС, ЯБЪЛКА И ВАНИЛИЯ ОТ 6 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ОРИЗ И БАНАН от 4 месец 175 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Софт храни
- Състав и полезни свойства на крушата
- Ябълков сладкиш с грис
- 7-дневна диета с круши
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Портокалово реване с грис
Коментари към Грис каша с круши, стафиди и канела