Гриловани пилешки филета с балсамико, домат и моцарела

Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 1/3 чаена чаша зехтин
- сока от 2 лимона
- 2 скилидки чесън
- 6 големи листа босилек
- 1 чаена лъжица морска сол
- 1/4 чаена лъжица бял пипер
- 3/4 чаена чаша балсамов оцет
- 4 резена прясна моцарела
- 2-3 средни домата - нарязани на кръгчета
- свеж босилек за гарниране
Начин на приготвяне:
Пасирайте зехтина, лимоновия сок, чесъна, босилека, солта и пипера, докато се получи еднородна смес. Опитайте и ако има нужда, добавете още сол.
Сложете месото в торбичка с цип и изсипете сместа върху месото, като се уверите, че всяко парче е добре покрито. Затворете торбата и оставете в хладилник за 1-2 часа, за да се маринова.
Докато пилето се маринова, пригответе балсамовата редукция. Сложете балсамовия оцет в касерола и оставете да заври, след това намалете температура и оставете да къкри, докато се редуцира за около 8-10 минути. Трябва да постигнете гъста консистенция, като сироп, която да се задържа по лъжицата. Когато достигнете нужната гъстота, свалете от котлона, покрийте и оставете настрана.
Загрейте грил или скара.
Извадете пилето от торбичката и го гответе на грила за 8-10 минути от всяка страна. В последните минути на приготвянето на пилето, сложете върху всяко парче по един резен моцарела и 1-2 резена домати. Гответе за още 2-3 минути.
Свалете от огъня и гарнирайте с балсамовия сос и малко нарязани листенца босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Засищаща салата с пилешко и дресинг с фъстъчено масло
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
Коментари към Гриловани пилешки филета с балсамико, домат и моцарела