Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Гриловани пилешки филета с балсамико, домат и моцарела

Гриловани пилешки филета с балсамико, домат и моцарела

Гриловани пилешки филета с балсамико, домат и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 4 броя пилешки гърди
  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • сока от 2 лимона
  • 2 скилидки чесън
  • 6 големи листа босилек
  • 1 чаена лъжица морска сол
  • 1/4 чаена лъжица бял пипер
  • 3/4 чаена чаша балсамов оцет
  • 4 резена прясна моцарела
  • 2-3 средни домата - нарязани на кръгчета
  • свеж босилек за гарниране

Начин на приготвяне:

 

Пасирайте зехтина, лимоновия сок, чесъна, босилека, солта и пипера, докато се получи еднородна смес. Опитайте и ако има нужда, добавете още сол.

Сложете месото в торбичка с цип и изсипете сместа върху месото, като се уверите, че всяко парче е добре покрито. Затворете торбата и оставете в хладилник за 1-2 часа, за да се маринова.

Докато пилето се маринова, пригответе балсамовата редукция. Сложете балсамовия оцет в касерола и оставете да заври, след това намалете температура и оставете да къкри, докато се редуцира за около 8-10 минути. Трябва да постигнете гъста консистенция, като сироп, която да се задържа по лъжицата. Когато достигнете нужната гъстота, свалете от котлона, покрийте и оставете настрана.

Загрейте грил или скара.

Извадете пилето от торбичката и го гответе на грила за 8-10 минути от всяка страна. В последните минути на приготвянето на пилето, сложете върху всяко парче по един резен моцарела и 1-2 резена домати. Гответе за още 2-3 минути.

Свалете от огъня и гарнирайте с балсамовия сос и малко нарязани листенца босилек.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти