Гриловани пилешки филета с балсамико, домат и моцарела
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 1/3 чаена чаша зехтин
- сока от 2 лимона
- 2 скилидки чесън
- 6 големи листа босилек
- 1 чаена лъжица морска сол
- 1/4 чаена лъжица бял пипер
- 3/4 чаена чаша балсамов оцет
- 4 резена прясна моцарела
- 2-3 средни домата - нарязани на кръгчета
- свеж босилек за гарниране
Начин на приготвяне:
Пасирайте зехтина, лимоновия сок, чесъна, босилека, солта и пипера, докато се получи еднородна смес. Опитайте и ако има нужда, добавете още сол.
Сложете месото в торбичка с цип и изсипете сместа върху месото, като се уверите, че всяко парче е добре покрито. Затворете торбата и оставете в хладилник за 1-2 часа, за да се маринова.
Докато пилето се маринова, пригответе балсамовата редукция. Сложете балсамовия оцет в касерола и оставете да заври, след това намалете температура и оставете да къкри, докато се редуцира за около 8-10 минути. Трябва да постигнете гъста консистенция, като сироп, която да се задържа по лъжицата. Когато достигнете нужната гъстота, свалете от котлона, покрийте и оставете настрана.
Загрейте грил или скара.
Извадете пилето от торбичката и го гответе на грила за 8-10 минути от всяка страна. В последните минути на приготвянето на пилето, сложете върху всяко парче по един резен моцарела и 1-2 резена домати. Гответе за още 2-3 минути.
Свалете от огъня и гарнирайте с балсамовия сос и малко нарязани листенца босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Гриловани пилешки филета с балсамико, домат и моцарела