Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Грешки, които допускаме в кухнята - Първа част

Грешки, които допускаме в кухнята - Първа част

Грешки, които допускаме в кухнята - Първа част - изображение

Защо тестото не втасва?

Две са основните причини, за да не втаса тестото. Едната е използването на стара мая, а другата се крие във водата.
Когато купувате маята, изберете възможно най-скоро произведената. Разбира се, не използвайте вече отворени пакетчета.

Що се отнася до водата, и по-точно чешмяната, в нея се съдържа голямо количество хлор (дори да е филтрирана), който пречи на втасването.

Трябва ли да ядем кекса веднага след изпичането му?

Представете си, че в кухнята се носи неустоим аромат на току-що изпечени кексчета. Обикновено или не изчакваме да се охладят изобщо, или си ги хапваме топли.
Това всъщност е грешка. Първо: при нарязването на горещия кекс се разваля формата му. Второ: когато вкуснотията е гореща, не може напълно да се усети вкусът й. Затова просто бъдете търпеливи!


С или без капак да варим картофите?

Когато зеленчуците се варят под капак, се запазват вкусът, ароматът и полезните им свойства. Освен това се приготвят по-бързо.
Когато нямаме възможност да наблюдаваме процеса обаче, е по-практично да махнем капака, за да избегнем пораженията :)

Снимки: retsepty-s-foto; artfile; cook-master

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиНовиниСпортСоциални грижиТестовеЛюбопитноИнтервютаПсихологияДиетиХранене при...Нормативни актове