Грешки, които допускаме в кухнята - Първа част

Защо тестото не втасва?
Две са основните причини, за да не втаса тестото. Едната е използването на стара мая, а другата се крие във водата.
Когато купувате маята, изберете възможно най-скоро произведената. Разбира се, не използвайте вече отворени пакетчета.
Що се отнася до водата, и по-точно чешмяната, в нея се съдържа голямо количество хлор (дори да е филтрирана), който пречи на втасването.
Трябва ли да ядем кекса веднага след изпичането му?
Представете си, че в кухнята се носи неустоим аромат на току-що изпечени кексчета. Обикновено или не изчакваме да се охладят изобщо, или си ги хапваме топли.
Това всъщност е грешка. Първо: при нарязването на горещия кекс се разваля формата му. Второ: когато вкуснотията е гореща, не може напълно да се усети вкусът й. Затова просто бъдете търпеливи!
С или без капак да варим картофите?
Когато зеленчуците се варят под капак, се запазват вкусът, ароматът и полезните им свойства. Освен това се приготвят по-бързо.
Когато нямаме възможност да наблюдаваме процеса обаче, е по-практично да махнем капака, за да избегнем пораженията :)
Снимки: retsepty-s-foto; artfile; cook-master
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиСнимки- Кои са подходящите кухненски ножове за различните хранителни продукти?
- 20 превъзходни дизайнерски уреди, които са идеални за вашата кухня
- 13 гениални приложения на кухненските ви принадлежности (2 част)
- 13 подсказки за избягване на бъркотия и повече ефективност в кухнята
- Създайте допълнително пространство в кухнята с 13 практични съвета
- Станете експерт в кухнята с тези 11 хитри трика
- Пернишката млечна кухня отново отваря врати
- Масови проверки разкриват продажба на вредни и негодни храни в училищните лафки
- 5 бързи и лесни начини за горене на мазнини бързо и без диети
- Как да живеете с партньор, който не тренира
- Кухненските хавлиени кърпи са опасни за здравето
- В кухненската гъба се откриват около 10 милиона бактерии
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА