Грешки, които допускаме в кухнята - Първа част
Защо тестото не втасва?
Две са основните причини, за да не втаса тестото. Едната е използването на стара мая, а другата се крие във водата.
Когато купувате маята, изберете възможно най-скоро произведената. Разбира се, не използвайте вече отворени пакетчета.
Що се отнася до водата, и по-точно чешмяната, в нея се съдържа голямо количество хлор (дори да е филтрирана), който пречи на втасването.
Трябва ли да ядем кекса веднага след изпичането му?
Представете си, че в кухнята се носи неустоим аромат на току-що изпечени кексчета. Обикновено или не изчакваме да се охладят изобщо, или си ги хапваме топли.
Това всъщност е грешка. Първо: при нарязването на горещия кекс се разваля формата му. Второ: когато вкуснотията е гореща, не може напълно да се усети вкусът й. Затова просто бъдете търпеливи!
С или без капак да варим картофите?
Когато зеленчуците се варят под капак, се запазват вкусът, ароматът и полезните им свойства. Освен това се приготвят по-бързо.
Когато нямаме възможност да наблюдаваме процеса обаче, е по-практично да махнем капака, за да избегнем пораженията :)
Снимки: retsepty-s-foto; artfile; cook-master
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
ХОМЕОПАТИЯ И СЪВЕТИ В АПТЕКАТА - МИШЕЛ БОАРОН, ФРАНСОА РУ - ИЗТОК - ЗАПАД
СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- СЪВЕТИ ПРИ НЕРВЕН СТОМАХ
- Как да разтваряме правилно желатина
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
- Със сода и кислородна вода ще направите чудеса в чистенето
- Как да тренирате при хипотироидизъм и тиреоидит на Хашимото
- Препоръки за лесно покачване на мускулна маса за хардгейнъри
- Интересни идеи и съвети при къдрене с маша
Коментари към Грешки, които допускаме в кухнята - Първа част