Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да оползотворим останалото вино

Как да оползотворим останалото вино

от 05 фев 2013г., обновено на 09 март 2017г.
Как да оползотворим останалото вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

На всеки се случва да му остане неизпито вино на дъното на бутилката след приятелско събиране. То е загубило аромата си, на практика са изчезнали и изисканите му вкусови качества. Казано с две думи: това вино не би ви донесло кой знае какво удоволствие, ако решите да го изпиете. Затова ви предлагаме 7 вкусни идеи как да използвате остатъка с кулинарни цели. Опитайте!

1. Вино и салатен дресинг

Смесете 1 ч. л. от виното (бяло или червено) с 2 ч. л. оцет (съответно бял или червен) и 1 ч. л. нарязан на ситно лук шалот. Оставете сместа да престои 5-10 минути, за да омекне лукът. Добавете 1/2 ч. л. течен мед, 1/4 ч. л. сол и 3 с. л. зехтин. Разбийте всичко с тел за разбиване на яйца и подправете зеленчуковата салата.

2. Вино, задушено месо и супи

Виното прави вкуса на задушеното месо и супите по-наситен. Достатъчно е да добавите малко от напитката в тенджерата с ястието и да оставите да заври. Белите и пенливи вина са подходящи за бульони и зеленчукови супи (прозрачни). По-плътните червени вина се съчетават с доматени крем супи или със задушено говеждо.

3. Вино и плодове

Страхотен и лесен десерт се получава от круши или ябълки във вино. За приготвянето му ви трябват 2 чаши червено вино, 2/3 ч. захар, пръчица канела, звездичка анасон, няколко зърна бахар, кардамон и карамфил. Сложете виното с подправките и захарта да заври и прибавете нарязаните на парченца ябълки или круши. Варете до омекване на плодовете (15-20 минути). След това махнете подправките и поднесете, охлаждайки задължително предварително.

4. Вино и яйца на очи

Варени яйца на очи може да приготвите, добавяйки червено вино в пилешки бульон, чуквате яйцето цяло и след това поднасяте върху препечена филийка. Украсете с нарязан зелен лук, парче бекон и запържени гъби. Страхотна закуска. Добър апетит!

5. Вино и сладолед

Топинг за сладолед от вино? Защо не?! Вкусно и необичайно. Смесете 2 с. л. бяло вино с 1/4 с. л. мед и половин шушулка ванилия. Нека сместа заври и добавете нарязани сушени плодове, свалете от огъня и оставете за около 10 минути. След това с решетъчна лъжица отделете плодовете и поднесете сладоледа с тях.

6. Вино и миди

Сложете бяло вино да заври (няколко чаши), прибавете към него няколко стръка пресни билки или смлян чесън за аромат. Нека се вари няколко минути и полейте мидите. Изчакайте 5 минути и поднесете ястието.

7. Вино и кубчета лед

Останалото ви вино налейте във формички за лед. Винените ледени кубчета може да сложите в сангрия, други коктейли и дори в супи. Получава се освежаващо вкусно. 

Още по темата:
  • Вина и сирена - кое с какво? Вина и сирена - кое с какво?
  • С какви храни да поднесем различните напитки С какви храни да поднесем различните напитки
  • Полезни съвети за приготвяне на здравословна храна Полезни съвети за приготвяне на здравословна храна
  • Класическа испанска сангрия Класическа испанска сангрия
4.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
29.60лв.

ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.

FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
4.49лв.

FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл

НАУ ФУДС НАТУРАЛЕН РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 60
72.00лв.

НАУ ФУДС НАТУРАЛЕН РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 60

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 6% 250 мл
4.49лв.

FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 6% 250 мл

РЕСВЕРАТРОЛ капсули 325 мг * 60 NATURE`S WAY
92.10лв.

РЕСВЕРАТРОЛ капсули 325 мг * 60 NATURE`S WAY

Коментари към Как да оползотворим останалото вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да оползотворим останалото вино
    www.framar.bg 
    на 09 June 2025 в 06:27
    Коментирайте "Как да оползотворим останалото вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Бяло вино – ползи и вреди за здравето
  • Диета с ниско съдържание на мазнини
  • Регулация на слюноотделянето
  • Мандраке, Мандрагора
  • Хранене през тръба
  • Лечебен ефект на алкохолните напитки
  • Течна диета
  • Маслена палма
  • Секреция на стомашен сок
  • Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2083 дни, 14 часа и 40 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2196 дни, 18 часа и 51 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 12 часа и 54 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 2 дни, 18 часа и 18 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 2 дни, 20 часа и 34 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 3 дни, 17 часа и 11 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival