Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Доматени Горещ дип от моцарела в сос маринара

Горещ дип от моцарела в сос маринара

Горещ дип от моцарела в сос маринара - изображение

Необходими продукти:

  • 2 топчета моцарела
  • 400 грама нарязани консервирани домати в собствен сок
  • 8 скилидки чесън
  • 1 голям стрък босилек
  • 4-5 супени лъжици зехтин
  • 2 щипки сушен риган
  • черен пипер (прясно смлян)
  • сол
  • италиански хляб чабата за поднасяне (разбира се, бихте могли да сервирате с друго хлебно изделие)


Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 200 градуса и се заемете с подготовката на продуктите.

Обелете чесновите скилидки и ги нарежете на тънки кръгчета. Сложете ги в нагорещения зехтин, подсолете и запържете леко. Добавете ригана и доматите, налейте чаша вода, сложете босилека и нека сосът заври. Оставете го да се готви в продължение на 15 минути на средно силен огън.

След това извадете стръка босилек, а соса прехвърлете в красива форма за печене, в която директно ще сервирате ястието. Подправете със сол и черен пипер, сложете моцарелата (натрошете предварително) и поставете съда във вече горещата фурна за 5-7 минути, за да може сиренето да се разтопи.

Поднесете дипа с хляб чабата или друго хлебно изделие.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съвети