Горещ дип от моцарела в сос маринара

Необходими продукти:
- 2 топчета моцарела
- 400 грама нарязани консервирани домати в собствен сок
- 8 скилидки чесън
- 1 голям стрък босилек
- 4-5 супени лъжици зехтин
- 2 щипки сушен риган
- черен пипер (прясно смлян)
- сол
- италиански хляб чабата за поднасяне (разбира се, бихте могли да сервирате с друго хлебно изделие)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса и се заемете с подготовката на продуктите.
Обелете чесновите скилидки и ги нарежете на тънки кръгчета. Сложете ги в нагорещения зехтин, подсолете и запържете леко. Добавете ригана и доматите, налейте чаша вода, сложете босилека и нека сосът заври. Оставете го да се готви в продължение на 15 минути на средно силен огън.
След това извадете стръка босилек, а соса прехвърлете в красива форма за печене, в която директно ще сервирате ястието. Подправете със сол и черен пипер, сложете моцарелата (натрошете предварително) и поставете съда във вече горещата фурна за 5-7 минути, за да може сиренето да се разтопи.
Поднесете дипа с хляб чабата или друго хлебно изделие.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Пилешко филе Капрезе
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Патладжани Капрезе на фурна
- Доматен сос с гъби, чесън и риган (за спагети)
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Моцарела
- Картофени бомбички с моцарела и прошуто на фурна
- С какви плодове се съчетават различните видове сирена?
- Пълнена плетеница с два вида песто и моцарела
Коментари към Горещ дип от моцарела в сос маринара