Говеждо месо с бейби моркови и бира
Необходими продукти:
- 1.800 кг говеждо месо
- 1/2 чаена чаша самонабухващо брашно
- 2 супени лъжици олио канола
- 1 глава лук
- 6 скилидки чесън
- 2 големи картофа
- 400 грама бейби моркови
- 2 бутилки светла бира
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 2 супени лъжици сух магданоз
- 1 супена лъжица сух телешки бульон
- черен пипер на вкус
- 4 дафинови листа
- питки за сервиране - по желание
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото. В средата направете Х-образен разрез с дълбочина 2.5 см (внимавайте да не го прережете изцяло). Оваляйте в брашно и го изтръскайте от излишното.
Загрейте в тиган мазнината на най-висока степен на котлона. Запечатайте месото от всички страни, докато леко покафенее.
Сложете говеждото в уред за бавно готвене. В процепа, който вече сте направили, сложете нарязан на тънко лук и пресованите скилидки чесън. Добавете картофите и морковите. Полейте с бирата, балсамовия оцет, соса Уорчестър. Поръсете с магданоза, черния пипер, бульона и сложете дафиновите листа.
Гответе 7-8 часа до готовност.
Когато месото е добре изпечено и крехко, го раздробете с помощта на две вилици.
По желание сервирайте ястието в питки, на които сте издълбали сърцевината. Можете да ги намажете с малко масло и да ги запечете за кратко.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Говеждо виме
- Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
- Задушено месо със сини сливи
- Телешко по корейски с кълнове от боб мунг
- Арабски кюфтета с кедрови ядки
- Говеждо месо
- Яхния с телешко месо и грах
- Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
- Азу по татарски
Коментари към Говеждо месо с бейби моркови и бира