Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Говеждо месо с бейби моркови и бира

Говеждо месо с бейби моркови и бира

Говеждо месо с бейби моркови и бира - изображение

Необходими продукти:

  • 1.800 кг говеждо месо
  • 1/2 чаена чаша самонабухващо брашно
  • 2 супени лъжици олио канола
  • 1 глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • 2 големи картофа
  • 400 грама бейби моркови
  • 2 бутилки светла бира
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 2 супени лъжици сос Уорчестър
  • 2 супени лъжици сух магданоз
  • 1 супена лъжица сух телешки бульон
  • черен пипер на вкус
  • 4 дафинови листа
  • питки за сервиране - по желание

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете месото. В средата направете Х-образен разрез с дълбочина 2.5 см (внимавайте да не го прережете изцяло). Оваляйте в брашно и го изтръскайте от излишното.

Загрейте в тиган мазнината на най-висока степен на котлона. Запечатайте месото от всички страни, докато леко покафенее.

Сложете говеждото в уред за бавно готвене. В процепа, който вече сте направили, сложете нарязан на тънко лук и пресованите скилидки чесън. Добавете картофите и морковите. Полейте с бирата, балсамовия оцет, соса Уорчестър. Поръсете с магданоза, черния пипер, бульона и сложете дафиновите листа.

Гответе 7-8 часа до готовност.

Когато месото е добре изпечено и крехко, го раздробете с помощта на две вилици.

По желание сервирайте ястието в питки, на които сте издълбали сърцевината. Можете да ги намажете с малко масло и да ги запечете за кратко.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...