Говеждо в бира с чесън и лук

Необходими продукти:
1 килограм говеждо (от бут)
500 милилитра тъмна бира
150 милилитра говежди бульон
2 големи глави лук
2 супени лъжици растително олио
2 супени лъжици сладък червен пипер
1 - 2 скилидки настърган чесън
1 супена лъжица червен винен оцет
2 кафени лъжички захар
1 супена лъжица брашно
1 кафена лъжичка мащерка
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го запържете в олио. След това извадете говеждото от съда, намалете котлона и в мазнината сложете нарязания на кръгчета лук, настъргания чесън и захарта. Нека всичко се пържи в продължение на няколко минути, като разбърквате.
След това сложете брашното, пържете още минута и постепенно налейте бульона и бирата. Оставете сосът да се приготвя до сгъстяване. Разбърквайте.
Когато е готов, към него прибавете месото, сложете оцета, мащерката, червения пипер, дафиновите листа, сол и черен пипер. Затворете тенджерата с капак и нека ястието се задушава на слаб огън до готовност (около 2 - 2,5 часа).
Извадете дафиновите листа от соса, може да използвате подправки по избор и на вкус.
Поднесете биреното говеждо горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Говеждо виме
- Стек от говеждо месо - Брискет
- Телешко по корейски с кълнове от боб мунг
- Азу по татарски
- Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Яхния с телешко месо и грах
- Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
- Ризото с говеждо и червено вино
Коментари към Говеждо в бира с чесън и лук