Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Глазирани зеленчуци - морков, репичка, лук

Глазирани зеленчуци - морков, репичка, лук

Глазирани зеленчуци - морков, репичка, лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 175 грама лук (малки глави, разрязани на две)
  • 250 грама репички
  • 150 грама тънки млади моркови
  • 1 чаена лъжица захар
  • 100 грама бакла - само зрънцата

за дресинга:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 2 супени лъжици бял винен оцет
  • 2 супени лъжици нарязана на ситно свежа мента

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в чиния и запържете лука за 10 минути - подправете със сол.

Добавете репичките, морковите и захарта. Гответе за още 5 минути, след което сипете 75 милилитра вода. Оставете течността да заври, нека къкрят 4 минути зеленчуците в нея. Сложете бамята и продължете да варите за още 3-4 минути, докато течността се изпари.

Междувременно пригответе дресинга, като смесите всички продукти, но към тях добавете и 1 чаена лъжица сол.

Прехвърлете топлите зеленчуци в чиния, полейте с дресинга. Поръсете с няколко листенца свежа мента и сервирайте.

Зеленчуците са подходяща гарнитура за агнешко месо.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаникаСнимкиИсторияЛайфстайлХранене при...НовиниАлт. медицинаЛечения