Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Вишнева торта с маскарпоне крем и шоколад

Вишнева торта с маскарпоне крем и шоколад

Вишнева торта с маскарпоне крем и шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 300 грама захар
  • 150 грама брашно
  • 250 грама течна високомаслена сметана (33%)
  • 250 грама маскарпоне
  • 300 грама консервирани вишни без костилки
  • 100 грама шоколад
  • 50 грама масло

 

Начин на приготвяне:

Направете тестото, разбивайки яйцата с двеста грама от захарта и след това към тях прибавете постепенно брашното. Прехвърлете сместа в подмазана с масло кексова форма (със свалящ се пръстен) и изпечете за около 20 минути във фурната, предварително загрята до 185 градуса.

Сиропирайте готовия блат със сока от вишните, а плодовете подредете, покривайки плътно цялата основа за десерта.

Разбийте сметаната с останалата захар, добавете маскарпонето и разбъркайте.

Разпределете крема върху вишните и поръсете тортата с настърган шоколад.

Приберете я за 4 часа в хладилника, след което се насладете на десерта.

Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовини