Вишнева торта с маскарпоне крем и шоколад
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 300 грама захар
- 150 грама брашно
- 250 грама течна високомаслена сметана (33%)
- 250 грама маскарпоне
- 300 грама консервирани вишни без костилки
- 100 грама шоколад
- 50 грама масло
Начин на приготвяне:
Направете тестото, разбивайки яйцата с двеста грама от захарта и след това към тях прибавете постепенно брашното. Прехвърлете сместа в подмазана с масло кексова форма (със свалящ се пръстен) и изпечете за около 20 минути във фурната, предварително загрята до 185 градуса.
Сиропирайте готовия блат със сока от вишните, а плодовете подредете, покривайки плътно цялата основа за десерта.
Разбийте сметаната с останалата захар, добавете маскарпонето и разбъркайте.
Разпределете крема върху вишните и поръсете тортата с настърган шоколад.
Приберете я за 4 часа в хладилника, след което се насладете на десерта.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Портокалова торта със сметана и лешници
- Торта Сърце с ягоди и млечен крем
- Лятна торта с плодове без печене
- Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
Коментари към Вишнева торта с маскарпоне крем и шоколад