Великденски заек от хлебни питки с пълнеж
Необходими продукти за четири порции:
за заека
- 12 клечки за зъби
- 4 големи питки за хамбургер
- 4 по-малки питки
- 2 връзки къдрав магданоз
- 8 черни бонбона (за очи)
- 4 розови бонбона за нослета
за пълнежа
- 200 грама настъргана моцарела
- 100 грама настърган чедър
- 1 глава лук
- 200 грама печурки
- зехтин за запръжка
- 1 супена лъжица топено сирене за мазане
Начин на приготвяне:
Разрежете големите питки от горната им страна, премахнете хлебната им част и я оформете като топчета. Капачета изрежете в елипсовидна форма, така че да наподобяват на уши.
Промушете клечките за зъби върху горната страна на по-малките питки. Украсете с бонбоните за очи, нослета и закрепете с помощта на още клечици към основната издълбана по-голяма питка.
Пригответе пълнежа като нарежете и запържите лука с гъбите и прибавите сирената.
Разпределете от нея във всяко издълбано хлебче. Получените зайчета сложете в плата, украсете с къдрав магданоз и хлебни топчета - за опашки. Поднесете, хапнете и им се насладете. Да ви е вкусно и забавно!
Добър апетит!
Източник: www.theidearoom.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО ЗАЙЧЕ IEP-140
НовСВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО АГНЕ OITA-90MM
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Цветни рулца от тортила питки
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Интересни техники за боядисване на великденски яйца
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Великденските яйца – произход и традиции
- Тутманик
Коментари към Великденски заек от хлебни питки с пълнеж