Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)

Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)

от 23 ное 2023г., обновено на 12 дек 2023г.
Редактор: Chef Framar
Традиционни милинки с пудра захар (без сирене) - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Милинките са тестена закуска, за която съществуват различни рецепти в отделните точки на страната. Някъде се приготвят със сирене, а на места сладкият вариант е по-популярен от соления. Водят се спорове и относно произхода им, но дали са сливенски, ямболски или родопски, не е от значение, защото всички варианти са апетитни и любими на малки и големи.

Пухкави милинки с пудра захар

Предлагаме ви рецепта за милинки без сирене, но с неустоимо сладко покритие.

Необходими продукти за тестото:

  • 1/2 килограм пресято бяло брашно
  • 300 милилитра вода
  • 1/2 кубче прясна мая
  • по 1 супена лъжица сол, захар и олио

*Пригответе си и 2 супени лъжици олио и 1 супена лъжица мас за намазване на ръцете при оформянето на топки от тестото.

За кашата за намазване на тестото:

  • 100 грама разтопено краве масло
  • 1 супена лъжица разтопена мас
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици бяло брашно
  • 1 супена лъжица вода
  • мъничко сол

Начин на приготвяне

Изсипете брашното в подходяща широка купа или тава, в която ще ви е удобно да замесите тестото. Добавете 1 супена лъжица сол.

В 100 милилитра от водата (трябва да е топла) разтворете половин кубче прясна мая, добавете 1 супена лъжица захар и малко брашно (около две супени лъжици). Разбъркайте и изчакайте маята да се активизира (да шупне).

Когато това стане, изсипете сместа при брашното, налейте останалите 200 милилитра вода и супена лъжица олио.

Замесете тесто, то трябва да се получи меко. Намазнете го с олио, покрийте с кърпа и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си.

След това с намазнени ръце (потапяйте ги в смес от олио и мас в съотношение 2:1) оформете от него неголеми топки, които подредете в предварително намазнена тава. Оставате ги да втасат.

През това време пригответе кашата за намазване на милинките. За целта смесете маста и маслото, разтопете ги и оставете течността да се охлади. След това към нея прибавете 2 супени лъжици брашно, 1 яйце, лъжица вода и мъничко сол (1-2 щипки). Разбъркайте добре, за да се получи еднородна смес без бучки.

С тази каша намажете вече втасалите топки от тесто и ги изпечете в загрята до 180 градуса фурна до готовност. Времето за печене зависи от големината на топките, които сте направили, и варира от 20 до 45 минути.

Готовите милинки поръсете с пудра захар и им се насладете.

В следващото видео може да видите как акробатът Енчо Керязов приготвя ямболски милинки със своя син в кухнята на "Гозбата на България".

Да ви е вкусно!

Рецепта за ямболски милинки - видео

 

 


 

Източник:

Автентичната рецепта за ямболски милинки е предоставена от екипа на Гозбата на България.Гозбата на България

Още по темата:
  • Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
  • Рецепти за задушено кисело зеле Рецепти за задушено кисело зеле
  • Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки) Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
  • Погача за прощъпулник Погача за прощъпулник
5.0/5 1 оценка

Коментари към Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
    www.framar.bg 
    на 03 December 2025 в 08:21
    Коментирайте "Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Погача за прощъпулник
  • Бързи питки без месене
  • Тутманик
  • Рулца от тортила питка с апетитка
  • Арменски питки на сач с ароматни зелениши
  • Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
  • Усукана питка с мед и тахан
  • Рецепти за задушено кисело зеле
  • Усукана сладка питка с течен шоколад
  • Цветни рулца от тортила питки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Имунотерапия контролира ХИВ в продължение на месециИмунотерапия контролира ХИВ в продължение на месеци

Имунотерапия контролира ХИВ в продължение на месеци

от 02 дек 2025г.Прочети повече
Наблюдава се ръст на пациентите с псориазис в богатите страниНаблюдава се ръст на пациентите с псориазис в богатите страни

Наблюдава се ръст на пациентите с псориазис в богатите страни

от 02 дек 2025г.Прочети повече
Ключов биомаркер обяснява защо младите хора се самонараняватКлючов биомаркер обяснява защо младите хора се самонараняват

Ключов биомаркер обяснява защо младите хора се самонараняват

от 01 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 32 дни, 21 часа и 18 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 42 дни, 17 часа и 30 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Погача за новородено бебе Погача за новородено бебе

Погача за новородено бебе

от 10 юни 2020г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХЕПАТОФЕЛИН капсули 540 мг * 60 ВИТА ХЕРБ

ХЕПАТОФЕЛИН капсули 540 мг * 30 ВИТА ХЕРБ

АВА YOUTH ACTIVATORS ПОДМЛАДЯВАЩ СЕРУМ С РЕТИНОЛ 30 мл

АВА ИЮТ АКТИВАТОРС СЕРУМ АНТИ ЕЙДЖ Q10+ВИТАМИНИ 30мл

АВА ИЮТ АКТИВАТОРС СЕРУМ АНТИОКСИДАНТ ВИТ. Ц 30мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БЕТЪР Ю ИНТРА - ОРАЛЕН СПРЕЙ С ВИТАМИНИ D3 + К2 12 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 дек 2025г. в 11:53:28

ВАКСИГРИП ТЕТРА инжекционна суспензия в предварително на пълнена спринцовка

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 дек 2025г. в 11:47:08

ЛОПЕДИУМ капсули 2 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 дек 2025г. в 11:45:13

БИОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 дек 2025г. в 11:44:47

МУКОПЛАНТ АНИСОЛ капсули * 30 NATUR PRODUCT

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 дек 2025г. в 11:43:59
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival