Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнена тиква с кайма, зеленчуци и кашкавал

Пълнена тиква с кайма, зеленчуци и кашкавал

Пълнена тиква с кайма, зеленчуци и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 1 тиква цигулка
  • 2 глави лук
  • 1 килограм кайма
  • сол, черен пипер, млян кимион
  • 3 меки домата
  • 2 нарязани ситно пресни чушки
  • 1 тиквичка, нарязана на кубчета
  • 1 настърган морков
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 50 милилитра тъмна бира
  • 80 грама грах
  • 80 грама царевица
  • 50 грама стафиди
  • 200 грама настърган кашкавал
  • няколко стръка пресен копър
  • разтопено масло

 

Начин на приготвяне:

 

Разрежете и почистете тиквата. Издълбайте с лъжичка част от вътрешността й и я намажете с разтопено масло. Подсолете и подправете с черен пипер. Загрейте мазнина, запържете нарязан ситно лук и добавете каймата.

Раздробете я ситно с помощта на телена бъркалка и прибавете нарязани меки домати. Добавете чушките, тиквичката, моркова, пюрето, граха, стафидите, царевицата и налейте бирата. Разбъркайте и оставете плънката да къкри на слаб огън за 10-15 минути.

пълнена тиква с кайма, зеленчуци и кашкавал

Свалете от котлона, охладете и я разпределете в тиквите. Поръсете с настъргания кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса, сложете тиквите в тава и налейте 1 чаена чаша вода. Печете за 30 минути, охладете, разсипете порции и поднесете ястието, гарнирано с нарязан пресен копър.

Бон Апети!

Източник: staregary.blogspot.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиАнкетиЛюбопитноЛайфстайлДиетиБотаника