Веган шоколадово джелато

Това ултра шоколадово веган джелато в сицилиански стил е приготвено без мляко или сметана и без яйца. Все пак е кремообразно, гладко и ароматно. Кокосовото мляко, което се използва за основата, придава мекота и богато усещане за фин кокосов вкус.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша неподсладено натурално какао на прах
- 2 консерви кокосово мляко
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 3/4 чаени чаши захар + 2 супени лъжици
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесете в средно голяма купа какаото на прах с кокосовото мляко и разбъркайте, за да се получи гладка паста. Добавете ваниловия екстракт и отново разбъркайте.
В средно голяма тенджера смесете захарта, царевичното нишесте и солта. Добавете останалото кокосово мляко и разбъркайте сместа. Загрейте на среден огън, като разбърквате с дървена лъжица, докато сместа започне да къкри. Бъркайте непрекъснато докато къкри за 2-3 минути. Изсипете горещата течност към шоколадовата смес и разбъркайте да се хомогенизират, след което оставете да се охлади за 45 минути, без да разбърквате през това време.
Покрийте и сложете в хладилник за най-малко 3 часа. Изсипете сместа от джелато в машина за правене на сладолед и замразете според инструкциите на производителя. За най-добра текстура оставете леко да омекне преди сервиране.
По желание може да сервирате с пресни горски плодове или шоколадов чипс.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Сладоледи с необичайни вкусове, които може да ви се прииска да опитате - част 1
- Направете си здравословен сладолед от мляко, банан и праскови
- Рецепти за домашен сладолед с алкохол
- Сладолед
- Домашен млечен сладолед с извара
- Млечен коктейл със сладолед и плодов сироп
- Млечен шейк със сладолед и бисквитки
- Хидратирайте и детоксикирайте тялото със сладолед от диня и кокос
- Сладолед от извара и праскови с банани и мед
- Сладолед с боровинки
Коментари към Веган шоколадово джелато