Веган пикантен сос с бадемово мляко и кашу
Необходими продукти:
- 1 люта чушка
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 2 чаени чаши вода
- 1 чаена чаша сурово кашу
- 2 чаши неподсладено бадемово мляко
- 1 супена лъжица брашно
- 3 супени лъжици хранителна мая
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/4 чаена лъжичка млян кимион
- 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1 супена лъжица червена чушка, наситнена
- 1 супена лъжица зелена чушка, нарязана на кръгчета
Начин на приготвяне:
Изпечете лютата чушка над открит огън за 4-5 минути, докато се овъгли. Друг вариант е да я намазните със зехтин и да я запечете в силно загрята фурна на най-горният ред, като обръщате от време на време, докато почернее (около 10 минути). След това сложете в купа и затворете с капак, оставете да престои, докато изстине, след което я нарежете на ситно (отстранете семената).
Сложете кашуто в купа с вода и оставете да престои 4 часа или за една нощ, след това го прецедете и блендирайте с бадемовото мляко до гладка консистенция. Отделете настрана 1/4 чаша от млякото от кашу в малка чаша. Изсипете брашното в блендера към останалата смес и разбийте до гладкост. Смесете останалото мляко от кашу и брашнената смес в тенджера и доведете до кипене, като разбърквате често.
След като заври, разбърквайте непрекъснато за 1 минута и добавете наситнената люта чушка, хранителната мая, солта, чесъна на прах, кимиона и лютия червен пипер. Разпределете сместа в купички, оставете да изстине и сервирайте, като гарнирате с наситнена червена чушка, зелена люта чушка, морска сол, чесън на прах, кимион и лют червен пипер. Сосът е подходящо допълнение към тортиля, чипс или препечена багета.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сос Бъфало
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Телешки език в гъбен сос
- Пица с бял чеснов сос
- Картофен сос с чесън и лимон
- Салата от ряпа и моркови със зелен лук и чеснов сос
Коментари към Веган пикантен сос с бадемово мляко и кашу