Варено-печени цели картофи с кашкавал, масло и пушен бекон

Необходими продукти:
- 8 картофа със средна и приблизително еднаква големина
- 8 ивици сурово-пушен бекон
- около 100 грама кашкавал
- 50 грама масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измитите цели и необелени картофи сварете до готовност.
Обелете ги, когато се охладят, и разрежете на две равни части по дължината. По желание може да поръсите със сол, смлян черен пипери и ли любими подправки.
Върху 8 от половинките сложете по тънко парче кашкавал и затворете с останалите.
След това увийте всеки картоф в ивица бекон. Ако решите, може да фиксирате предястието с помощта на клечка за зъби.
Подредете в дълбока тава и сложете по тънко парче масло върху всяко картофче. Не е необходимо да подмазвате съда, тъй като по време на печенето ще се отдели достатъчно количества мазнина.
Поставете тавата във фурната за 20-30 минути, като оптималната температура е 200 градуса.
Готовото ястие поднесете със салата от пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Източник: kulinarnia.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
Коментари към Варено-печени цели картофи с кашкавал, масло и пушен бекон