Варено-печени цели картофи с кашкавал, масло и пушен бекон

Необходими продукти:
- 8 картофа със средна и приблизително еднаква големина
- 8 ивици сурово-пушен бекон
- около 100 грама кашкавал
- 50 грама масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измитите цели и необелени картофи сварете до готовност.
Обелете ги, когато се охладят, и разрежете на две равни части по дължината. По желание може да поръсите със сол, смлян черен пипери и ли любими подправки.
Върху 8 от половинките сложете по тънко парче кашкавал и затворете с останалите.
След това увийте всеки картоф в ивица бекон. Ако решите, може да фиксирате предястието с помощта на клечка за зъби.
Подредете в дълбока тава и сложете по тънко парче масло върху всяко картофче. Не е необходимо да подмазвате съда, тъй като по време на печенето ще се отдели достатъчно количества мазнина.
Поставете тавата във фурната за 20-30 минути, като оптималната температура е 200 градуса.
Готовото ястие поднесете със салата от пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Източник: kulinarnia.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- При високо кръвно изяжте 1 банан или 1 небелен картоф
Коментари към Варено-печени цели картофи с кашкавал, масло и пушен бекон