Ванилов сладкиш с бутер тесто и маракуя
Необходими продукти:
- 2 листа бутер тесто, леко размразени
- 1 1/3 чаена чаша захар на кристали
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 1 пакетче ванилов крем (нишесте)
- 4 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 75 грама масло
- 2 жълтъка, разбити
- 1 чаена лъжица ванилия
- за глазурата:
- 2 1/2 чаена чаша пудра захар
- 10 грама масло
- 2 броя маракуя, разполовена
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на квадратна 22 сантиметрова тавичка с хартия за печене. Отрежете широки ленти, които да сложите отстрани по ръбовете (предварително намажете с масло, за да залепнат по съда), постарайте се те да излизат поне 3-4 сантиметра над тавата.
В две тави сложете по 1 лист бутер тесто и ги печете за 8-10 минути на 200 градуса, докато се надуят. Внимателно изравнете тестото с помощта на нож и оставете да се охлади.
Захарта, царевичното брашно и крема на прах сложете в тенджера и затоплете. Започнете постепенно да добавяте маслото като бъркате непрекъснато с тел, до гладка, кремообразна текстура. Добавете маслото и без да прекъсвате бъркането, продължете да варите около 8-10 минути, докато крема се сгъсти. Свалете от котлона. Добавете жълтъците и ванилията.
Поставете 1 лист от тестото на дъното на подготвената тавичка, изрежете излишното тесто. Излейте крема и отгоре притеснете втория лист изпечено бутер тесто. Оставете за 30 минути да се охлади.
Направете глазурата - поставете пудрата захар, маслото и маракуята в купа на водна баня. Разбърквайте над топлината, докато се комбинират. Излейте получения крем върху сладкиша и охладете 4 часа в хладилник.
Сервирайте сладкиша нарязан на квадрати.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ванилия
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
Коментари към Ванилов сладкиш с бутер тесто и маракуя