Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Ванилова торта с крема сирене и малини

Ванилова торта с крема сирене и малини

Ванилова торта с крема сирене и малини - изображение

Необходими продукти:

За блата:

  • 4 чаени чаши брашно за кекс
  • 2 супени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 1/2 чаена чаша масло на стайна температура
  • 3 1/2 чаена чаша захар
  • 8 белтъка
  • 2 супени лъжици екстракт от ванилия
  • 2 чаени чаши мътеница

За ваниловия сироп:

  • 1/4 чаена чаша захар
  • 1 шушулка ванилия
  • за крема:
  • 220 грама крема сирене
  • 1 1/4 чаена чаша масло на стайна температура
  • 2 супени лъжици настъргана портокалова кора
  • 2 супени лъжици портокалов сок
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
  • 1 1/2 чаена чаша пудра захар
  • 500 грама малини

Начин на приготвяне:

Застелете тава с падащо дъно с хартия за печене (изрежете кръг с диаметър колкото дъното и отделно отрежете дълга лента широка, колкото височината на стените на формата) - сложете кръга на дъното, а лентата увийте около стените, за да избегнете получаването на гънки. Използвайте тава с диаметър 25 сантиметра.

Разбъркайте в купа 2 чаши брашно, 1 чаена лъжица бакпулвер, 1/2 чаена лъжица сода за хляб и 1/4 лъжичка сол. Оставете настрана.

С миксер разбийте на средно висока скорост 3/4 чаена чаша масло и 1 1/2 чаена чаша захар, докато се получи светъл пухкав крем - около 5 минути. Добавете 4 жълтъка - първо добавете 2 жълтъка и разбивайте, докато се усвоят. Тогава сложете и останалите два, като не спирате да разбивате. Сложете 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия.

Намалете скоростта на миксера и на части добавете сухите съставки и 1 чаша от мътеницата (добавете я на части).Оставете получената смес на страна.

С миксер разбийте 4 белтъка до меки върхове - за около 1 минута. Добавете на части 1/4 чаена чаша захар и разбивайте, докато получите твърда лъскава смес (около 3 минути). Изсипете половината от белтъците в предишната смес и разбъркайте с шпатула, след което внимателно пресипете сместа при яйцата.

Прехвърлете тестото в тавичката и покрийте с алуминиево фолио. Печете в средата на фурната на 170 градуса за 40-50 минути, като 15 минути преди края махнете фолиото, за да запечете блата до златисто. Прехвърлете блата върху решетка и оставете да се охлади напълно.

Останалото количество от продуктите са равни на предходните, повторете процедурата - следвайки посочените по-горе стъпки и изпечете още един блат в същата по размер тавичка.

За ваниловия сироп сложете 1/4 чаена чаша захар в касерола и добавете 1/4 чаена чаша вода. Остържете ваниловите семенца от шушулката и ги добавете в сместа, заедно с шушулката. Оставете сиропа да ври за 15 минути, след което оставете да се охлади напълно. Извадете шушулката преди да го използвате.

За крема разбийте в миксер крема сиренето и маслото за 2 минути. Добавете портокаловата кора, сок и ванилия. Намалете скоростта на миксера и на части добавяйте пудрата захар, докато се усвои напълно и получите пухкав крем - около 2-3 минути.

Сглобете тортата: Разстелете 1 супена лъжица от глазурата в центъра на плато. Поставете един от блатовете и го намажете обилно с ваниловия сироп. С помощта на шпатула намажете равномерно 1 чаша от крема. Подредете половината малини върху тортата, като ги притискайте, за да се закрепят добре. Отгоре разстелете още 1 чаша от крема и сложете следващия блат и го сиропирайте.

Измажете цялата торта с останалия крем. Декорирайте с малините и оставете тортата да се охлади за една нощ.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовини