Бързи понички с канела

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 3 супени лъжици захар
- 1/2 супена лъжица сода (изгасете в оцет)
- брашно (колкото е необходимо)
- канела на вкус (може да използвате също ванилия или кардамон)
- олио
Начин на приготвяне:
Комбинирайте яйцата със сметаната, добавете захарта, изгасената в оцет сода, канела или друг предпочитан аромат и започнете да добавяте брашно постепенно, като междувременно бъркате. Сложете толкова, колкото е необходимо, за да се получи тесто с консистенция на гъста домашна сметана.
Сгорещете олио в тиган и слагайте от тестото, като загребвате със супена лъжица от него.
Пържете поничките до зачервяване. Те няма да бъдат идеално кръгли, но пък ще са много вкусни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Бисквитени понички със захарна глазура
- Пържени бананови хапки
- Понички с кондензирано мляко
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с млечна ванилова глазура
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Понички с пълнеж от сладко
- Понички с ягодов и млечен крем
- Понички от извара
Коментари към Бързи понички с канела