Бързи кашкавалки с прясно мляко и чесън

Необходими продукти:
480 грама брашно
100 грама масло
15 грама набухвател
щипка сол
200 грама кашкавал
180 милилитра прясно мляко
1 скилидка чесън
За покритието:
60 грама масло
1 скилидка чесън
нарязан магданоз или копър на вкус
щипка сол
Начин на приготвяне:
Направете маслени трохи, стривайки брашното, смесено с набухвателя и солта, с маслото. Към тях прибавете настъргания кашкавал, налейте прясното мляко, сложете намачкания чесън. Разбъркайте всичко добре.
Разпределете тестото във формички за мъфини, като ги напълните до половината със сместа.
Разтопете маслото за покритието, добавете намачканата скилидка чесън, нарязания на ситно магданоз или копър, щипка сол. Разбъркайте и сложете по 1 чаена лъжица от ароматната комбинация във всяка формичка върху тестото.
Изпечете кексчетата при 200 градуса в продължение на около 15 минути, докато се образува апетитна кафява коричка на повърхността им.
Поднесете ги топли.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
АПТАМИЛ 1 ПРОНУТРА 800 г
ХИП ПРЕХОДНО МЛЯКО КОМБИОТИК HA 2 350 г
НАН - 3 12+ месеца 400 г НЕСТЛЕ
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тутманик
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Цветни рулца от тортила питки
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Бързи кашкавалки с прясно мляко и чесън