Бързи кашкавалки с прясно мляко и чесън
Необходими продукти:
480 грама брашно
100 грама масло
15 грама набухвател
щипка сол
200 грама кашкавал
180 милилитра прясно мляко
1 скилидка чесън
За покритието:
60 грама масло
1 скилидка чесън
нарязан магданоз или копър на вкус
щипка сол
Начин на приготвяне:
Направете маслени трохи, стривайки брашното, смесено с набухвателя и солта, с маслото. Към тях прибавете настъргания кашкавал, налейте прясното мляко, сложете намачкания чесън. Разбъркайте всичко добре.
Разпределете тестото във формички за мъфини, като ги напълните до половината със сместа.
Разтопете маслото за покритието, добавете намачканата скилидка чесън, нарязания на ситно магданоз или копър, щипка сол. Разбъркайте и сложете по 1 чаена лъжица от ароматната комбинация във всяка формичка върху тестото.
Изпечете кексчетата при 200 градуса в продължение на около 15 минути, докато се образува апетитна кафява коричка на повърхността им.
Поднесете ги топли.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 1 600 г
АПТАМИЛ ADC 400 г
НОВАЛАК 2 6-12 месеца 400 г
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г
АПТАМИЛ 3 ПРОНУТРА 800 г
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Тутманик
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Бързи кашкавалки с прясно мляко и чесън