Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутер рогчета с печурки и лук

Бутер рогчета с печурки и лук

Бутер рогчета с печурки и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм бутер тесто
  • 2 глави лук
  • олио за пържене
  • 350 грама печурки
  • черен пипер и сол на вкус
  • яйце за намазване


Начин на приготвяне:

Тестото трябва да се размрази преди употреба. Докато това се случи, направете пълнежа за рогчетата.

Обелете главите кромид, нарежете ги на кубчета и изпържете в олио, докато станат златисти.

Печурките също нарежете и ги изпържете отделно. Свалете ги от котлона, когато се изпари течността от тях.

След това ги смесете с лука и пържете заедно още 2-3 минути на слаб огън. Отстранете съда от котлона и оставете съдържанието му да се охлажда.

Разрежете бутер тестото на триъгълници и в широката им част сложете по малко от сместа, която приготвихте.

Навийте към тясната страна на тестото, оформяйки рогчета. Подредете ги в напръскана с вода тава, намажете повърхността им с яйце и изпечете до готовност (на 200 градуса).


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти