Бутер рогчета с печурки и лук
Необходими продукти:
- 1 килограм бутер тесто
- 2 глави лук
- олио за пържене
- 350 грама печурки
- черен пипер и сол на вкус
- яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Тестото трябва да се размрази преди употреба. Докато това се случи, направете пълнежа за рогчетата.
Обелете главите кромид, нарежете ги на кубчета и изпържете в олио, докато станат златисти.
Печурките също нарежете и ги изпържете отделно. Свалете ги от котлона, когато се изпари течността от тях.
След това ги смесете с лука и пържете заедно още 2-3 минути на слаб огън. Отстранете съда от котлона и оставете съдържанието му да се охлажда.
Разрежете бутер тестото на триъгълници и в широката им част сложете по малко от сместа, която приготвихте.
Навийте към тясната страна на тестото, оформяйки рогчета. Подредете ги в напръскана с вода тава, намажете повърхността им с яйце и изпечете до готовност (на 200 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Соленки Бебета
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Захарни пеперуди от бутер тесто
- Бутерки с крема сирене и боровинки
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
Коментари към Бутер рогчета с печурки и лук