Бутер орехова плетеница с лапад, джоджен и пресен лук
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен джоджен
- 200 грама лапад, попарен
- сол
- 100 грама смлени орехи
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 10 грама сусам за поръсване
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Размразете и разстелете бутер тестото върху лист пергамент. Разрежете на лентички от двете страни на кората, така че средата да остане цяла.
Загрейте олио и запържете нарязан ситно лук, лапад, джоджен и подсолете. Задушете за 5 минути, охладете и разпределете плънката върху тестото. Поръсете с ореховите ядки и сплетете, завивайте разрязаните лентички.
Намажете плетеницата с прясното мляко, поръсете със сусам и я сложете в тава. Запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто. Охладете, разрежете, поднесете и си хапнете.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Банички със сирене
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Бутерки с крема сирене и боровинки
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Киш с карфиол, яйца и спанак
- Бутер баница с кайма
Коментари към Бутер орехова плетеница с лапад, джоджен и пресен лук