Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутерки с яйца, бекон и телешка кайма

Бутерки с яйца, бекон и телешка кайма

Бутерки с яйца, бекон и телешка кайма - изображение

Всичко, приготвено с бутер тесто, е много вкусно, същото важи за бекона и яйцата. Сега си ги представете в комбинация! Ако все още се чудите как е на вкус, веднага ви даваме една идея как да ги съчетаете и да си осигурите бърза и вкусна закуска или пък да напълните кутиите и да се разходите из гората с нещо вкусно за похапване под ръка.

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 3 слайса бекон
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 300 грама телешка кайма
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици доматена паста
  • 1/2 чаена лъжица сос Уорчестър
  • 1/2 чаена лъжица сладък червен пипер
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 1/2 чаена лъжица царевично нишесте
  • 1/4 чаена чаша зелен лук
  • 1/4 чаена чаша нарязани на ситно зелени маслини
  • 1/4 чаена чаша стафиди
  • 1 бутер тесто
  • брашно (ако ви е необходимо при разточването)
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете 4 от яйцата за 6 минути във вряла вода. След като са готови, веднага сипете при тях студена вода, изчакайте да се охладят и обелете.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете бекона на кубчета и го запържете, докато стане хрупкав, в тиган без добавена мазнина. Извадете бекона в чинията и добавете в тигана нарязания на ситно лук и две смачкани скилидки чесън. Разбъркайте и изчакайте 2-3 минути да се задушат и лукът да стане прозрачен. Добавете каймата и я раздробете, изпържете до готовност и овкусете със сол и черен пипер. Изсипете доматената паста, соса Уорчестър и червения пипер. Минута по-късно прибавете бульона, бекона и оставете да заври.

В малка купичка смесете царевичното нишесте с 2 чаени лъжици вода и излейте при останалите продукти, за да се сгъсти сосът. Изчакайте 3-4 минути и добавете маслините и стафидите. Свалете от котлона.

Разточете леко тестото, като запазите правоъгълната му форма. Разрежете на 4 големи квадрата и в центъра на всеки сложете от каймата. Отгоре поставете едно сварено яйце.

Разбийте отделеното яйце и с него намажете тестото по краищата. Прегънете ъглите към центъра и ги притиснете добре, да се захванат един за друг. Сложете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с разбитото яйце и сложете да се пекат във фурната за 15 минути, докато покафенеят.

Насладете им се, докато още са топли!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноЗдравни съвети