Бургер от червено цвекло
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша бял или кафяв ориз
- 3/4 чаена чаша вода
- 1 шалот, обелен и нарязан на четири
- 1 голямо червено цвекло, обелено и нарязано на четвъртинки
- 1 чаена чаша черен боб от консерва, отцеден
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша галета
- 2 супени лъжици магданоз
- 1 чаена лъжица кимион
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 4 питки
- 1 чаена чаша рукола или друга зелена салата по избор
- чеснов таханов сос
Необходими продукти:
Сложете вода да заври и добавете към нея ориза, намалете температурата и изчакайте да се свари на слаб огън за около 15 минути. Оставете го да се охлади.
Включете фурната на 200 градуса, за да се затопли.
Пригответе бургера от цвекло, като сложите лука и червеното цвекло в кухненски робот и ги нарежете. Продължете, докато се получи пюре, в което все още се усещат по-големи парченца от зеленчуците.
Прехвърлете в купа и добавете яйцето, галетата, магданоза, кимиона, черен пипер и сол. Омесете и оформете 4 големи кюфтета или 8 по-малки.
Застелете с хартия тава и поставете кюфтетата. Печете ги 15 минути, след което обърнете и допечете още 15 минути. Ако искате, може да ги направите и на тиган.
Разрежете питките и сложете във всяка по едно кюфте. Отгоре поставете малко от руколата и полейте с чесновия таханов сос.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Класически сос за хамбургери
- Домашни вегетариански сандвичи
- Хамбургери с плънка от сирена, броколи, яйца и подправки
- Бургер със зеленчуци, кюфте от киноа и сос
- Бургер с телешко и ананас
- Пухкави джобчета с бирено тесто, пуешко и кашкавал
- Солена торта Чийзбургер
- Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
- Мини хамбургери с ананас, сос Терияки, авокадо и сьомга
- Бургер изкуство
Коментари към Бургер от червено цвекло