Булгур с чесън и орехи
Необходими продукти:
3/4 чаена чаша булгур
6 стръка целина
3/4 чаена чаша печени орехови ядки
зърната от 1/2 среден нар
1 чаена чаша листа от мента и магданоз
сока от половин нар
1 скилидка чесън
1/2 чаена лъжица сол
6 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте булгура, залейте го с вода в съотношение съответно 1:2 и оставете да престои 10-12 минути.
През това време нарежете целината на тънки парчета, чесъна счукайте със солта.
Прехвърлете булгура в купа, прибавете целината, зелените подправки, смлените орехи и зърната от нар.
Направете сос, смесвайки зехтина със сока от плода и счукания чесън. Полейте булгура с него, разбъркайте и гарнитурата е готова. Може да поднесете и като салата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 5.4 СВЕТЪЛ КЕСТЕН
ХЕРБА ФИКС ИМУНИФИКС тинктура 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Орехи - ползи и вреди
- Облекчете синузита с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
Коментари към Булгур с чесън и орехи