Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Брашнена каша с картофи

Брашнена каша с картофи

Брашнена каша с картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 2 литра бульон (пилешки, зеленчуков или месен) или вода
  • 5 средно големи картофа
  • 1 средна глава кромид
  • 50-60 грама сланина
  • 150 грама брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • малка връзка пресен магданоз за поднасяне на ястието


Начин на приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги на средни кубчета. Бульона/водата сложете върху котлона и щом течността заври, в нея изсипете картофите. Изчакайте да кипне отново, подсолете и варете в продължение на 10 минути.

Пресейте брашното и към него добавете малко (около 1/3 чаена чаша) обикновена студена вода. Разбъркайте добре, след което стрийте с пръсти до образуването на малки бучки. Тях стрийте между дланите си и съберете сухите трици в купа.

Нарежете ситно обелената глава кромид и сланината. Последната сложете в тиган и разтопете върху котлона, загрят на средна температура (необходими са около 5 минути). След това добавете лука и пържете двата продукта още 10 минути, докато придобият златист цвят. Тогава изсипете и триците, като отстраните излишното брашно и бързо ги изпържете (за около 30-60 секунди).

Свалете съда от огъня и добавете сместа към бульона с картофите. Пет минути готвене и супата ще бъде готова. Поръсете я с накълцан пресен магданоз и да ви е вкусно!

 


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиЗдравни съветиБотаникаЛеченияХранене при...НовиниХрани и ястияСнимки