Боб чорба с пилешко филе и картофи
Необходими продукти:
- 2 литра вода
- 3 картофа
- 1 морков
- 1 чушка
- магданоз на вкус (или друга подходяща зелена подправка)
- глава лук
- 400 грама консервиран боб в доматен сок
- черен пипер, олио, сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете пилешките гърди в 2 литра вода. Подсолете 5-7 минути преди да бъдат готови.
Докато месото се готви, нарежете лука, чушката и моркова много ситно, след което ги изпържете, като внимавате да не прегорите лука.
Когато пилешкото се свари, извадете от бульона, в който изсипете обелените и нарязани на кубчета картофи и боба от консервата. Малко преди картофите да бъдат напълно готови, добавете зеленчуковата запръжка при тях.
Нарежете гърдите на дребни кубчета, изсипете ги в тенджерата, подправете супата на вкус, нека се вари още няколко минути и свалете от котлона.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб, леща и киселец
- Боб чорба с орехи
- Градинска супа с киноа
- Лимонена супа с паста орзо и нахут
- Крем супа от нахут и спанак
- Бърза крем супа от боб и бекон
- Крем супа от сладки картофи с джинджифил, боб, маршмелоу и фъстъци
Коментари към Боб чорба с пилешко филе и картофи