Боб в гърне
Необходими продукти:
200 г боб
750 мл вода
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. сух джоджен (или 2 листа пресен)
3 с. л. олио
2 ч. л. суха червена чушка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте боба, желателно е да го накиснете от предната вечер в студена вода (или за около 8 часа). След това отцедете водата и го залейте с 3 чаши чиста, нека заври. Отстранете пяната и оставете да се приготвя на слаб огън около час. През това време измийте зеленчуците и лука и ги нарежете на ситно. Прибавете ги към фасула и варете още 30 минути. Когато всичко е сварено, добавете доматеното пюре, джоджена, сухата чушка, олиото и пипер. Разбъркайте всичко и прехвърлете ястието в гърне (гювеч). Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 - 40 минути, докато не се изпари всичката течност и не се образува румена коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 60 г
НУК ЦВЕТНО ГЪРНЕ
ЕКОАЛА ДЕТСКО ГЪРНЕ EKING РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ
ЧИКО АНАТОМИЧНО ГЪРНЕ N0620.1 / N0620.2 / N0620.3
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Ползи и вреди на червения лук
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Боб в гърне