Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Бобена чорба с наденица

Бобена чорба с наденица

Бобена чорба с наденица - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 малки моркова
  • 1 чушка (зелена, червена или жълта)
  • 2 супени лъжици зехтин (или бучка масло)
  • 1 стрък целина (нарязана на ситно)
  • 2 скилидки чесън (намачкани)
  • 340 грама наденица по избор
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • щипка черен пипер
  • 1/2 чаена лъжица босилек - сушен
  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • по 1 консерва от 400 грама бял маслен боб и червен
  • 1 супена лъжица накълцан магданоз

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Накълцайте и морковите.

Нарежете и чушката, като я почистете от семенцата.

Загрейте мазнината в тенджера и изпържете лука за 3 минути, докато омекне.

Добавете морковите, чушката, целината, намачкания чесън и наденицата (също нарязана). Пържете за 2 минути.

Прибавете подправките и пилешкия бульон. Оставете да къкри за 30 минути.

Отцедете консервите боб и ги прибавете в ястието. Варете за 10 минути. Накрая сложете магданоза, разбъркайте и сервирайте.

Да ви е вкусно!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл