Бобена чорба с наденица
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 малки моркова
- 1 чушка (зелена, червена или жълта)
- 2 супени лъжици зехтин (или бучка масло)
- 1 стрък целина (нарязана на ситно)
- 2 скилидки чесън (намачкани)
- 340 грама наденица по избор
- 1/2 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
- 1/2 чаена лъжица босилек - сушен
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- по 1 консерва от 400 грама бял маслен боб и червен
- 1 супена лъжица накълцан магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на ситно.
Накълцайте и морковите.
Нарежете и чушката, като я почистете от семенцата.
Загрейте мазнината в тенджера и изпържете лука за 3 минути, докато омекне.
Добавете морковите, чушката, целината, намачкания чесън и наденицата (също нарязана). Пържете за 2 минути.
Прибавете подправките и пилешкия бульон. Оставете да къкри за 30 минути.
Отцедете консервите боб и ги прибавете в ястието. Варете за 10 минути. Накрая сложете магданоза, разбъркайте и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Крем супа от черен боб
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа със зеленчуци и бекон
Коментари към Бобена чорба с наденица