Бобена супа с шунка
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша масло
- 1 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 1 чаена чаша нарязани моркови
- 3-4 скилидки чесън, нарязани на ситно (или чаша и половина сух чесън на гранули)
- 1 чаена лъжица микс подправки (мащерка, чубрица, риган)
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 1 1/2 чаени чаши нарязана шунка
- 220 грама маслен боб (замразен)
- 2 чаени лъжици сушена майорана
- 1/2 чаена чаша нарязан магданоз
- 4 чаена чаша вода (бульон - зеленчуков или пилешки)
Начин на приготвяне:
В тенджера разтопете маслото и изпържете лука и моркова за около 5-7 минути, докато омекнат.
Добавете чесъна и подправките, лимоновия сок, разбъркайте и след 2 минути прибавете шунката, боба (ако не намерите замразен, използвайте от буркан), майораната, магданоза и бульона (водата).
След като супата заври, намалете степента на котлона и оставете да къкри под капак 20 минути, като разбърквате от време на време.
След това опитайте и подправете на вкус със сол и пипер.
Сервирайте с домашен царевичен хляб.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Градинска супа с киноа
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб, леща и киселец
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Боб чорба с орехи
- Лимонена супа с паста орзо и нахут
- Крем супа от нахут и спанак
- Бърза крем супа от боб и бекон
Коментари към Бобена супа с шунка