Бобена салата с тиква и козе сирене
Необходими продукти:
- 400 грама консервиран боб
- 400 грама тиква
- 200 грама меко козе сирене
- 2 стръка риган
- 3 стръка мащерка
- 1 чаена лъжица мед
- 1 супена лъжица сладка горчица на зърна
- 3 супени лъжици балсамов оцет
- сол, зехтин, черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява до 180 градуса.
Тиквата нарежете на малки парчета и сложете в тава. Подсолете ги, поръсете с мащерка, напръскайте със зехтин и изпечете за 25 минути.
Смесете меда с горчицата, добавете балсамовия оцет и 6 супени лъжици зехтин.
Изсипете боба в гевгир, за да се отцеди течността, след което изплакнете зърната с чиста вода.
Добавете ги в салатиерата и овкусете с готовия дресинг.
Щом тиквата бъде готова, добавете я към боба, поръсете с риган и разбъркайте старателно.
Сиренето начупете на малки парчета и поднесете салатата с него.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови
- Бобена салата с домати и песто от кейл
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с праз, червен лук и домати
- Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси
- Бобена салата с домати, босилек и чесън
- Бобена салата с чушки, магданоз и червен лук
- Бобена салата с цвекло и царевица
- Бобена салата с царевица, яйца и кашкавал
- Бобена салата с кисели краставички и лук
Коментари към Бобена салата с тиква и козе сирене