Бобена салата с тиква и козе сирене

Необходими продукти:
- 400 грама консервиран боб
- 400 грама тиква
- 200 грама меко козе сирене
- 2 стръка риган
- 3 стръка мащерка
- 1 чаена лъжица мед
- 1 супена лъжица сладка горчица на зърна
- 3 супени лъжици балсамов оцет
- сол, зехтин, черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява до 180 градуса.
Тиквата нарежете на малки парчета и сложете в тава. Подсолете ги, поръсете с мащерка, напръскайте със зехтин и изпечете за 25 минути.
Смесете меда с горчицата, добавете балсамовия оцет и 6 супени лъжици зехтин.
Изсипете боба в гевгир, за да се отцеди течността, след което изплакнете зърната с чиста вода.
Добавете ги в салатиерата и овкусете с готовия дресинг.
Щом тиквата бъде готова, добавете я към боба, поръсете с риган и разбъркайте старателно.
Сиренето начупете на малки парчета и поднесете салатата с него.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Мексиканска салата с тиквичка, боб и царевица
- Бобена салата с домати и песто от кейл
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с маслини и орехи
- Бобена салата с орехи, копър и чесън
- Бобена салата с краставици и орехи
- Бобена салата с домати, зелен лук и чеснов сос
- Зеленчукова салата с бял боб
- Бобена салата с домати, рикота и маслини
- Бобена салата с домати, шунка и крутони
Коментари към Бобена салата с тиква и козе сирене