Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси

Необходими продукти:
- 400 грама бял боб (предварително сварен или от консерва)
- 2 печени червени чушки
- 5 стръка пресен магданоз
- 1-3 скилидки чесън (според вкусовите ви предпочитания)
- по 2 супени лъжици каперси и лимонов сок
- 4 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете печените и обелени чушки на дълги тънки ивици. Боба изсипете в гевгир и изплакнете зърната под течаща вода.
Накълцайте магданоза ситно, чесъна намачкайте с преса.
Изсипете в салатиера бобените зърна, към тях прибавете чушките, магданоза и каперсите.
Направете дресинг от зехтина, лимоновия сок, чесновите скилидки, сол и черен пипер на вкус.
Овкусете салатата с ароматния сос, разбъркайте и изчакайте 10 минути, преди да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Бобена салата с праз, червен лук и домати
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата със зеленчуци, фета сирене и билков дресинг
- Манастирска бобена салата с кайма
- Бобена салата с маслини и орехи
- Бобена салата с орехи, копър и чесън
- Бобена салата с краставици и орехи
- Бобена салата с домати, зелен лук и чеснов сос
- Зеленчукова салата с бял боб
- Бобена салата с домати, рикота и маслини
Коментари към Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси