Бобена салата с пържен лук и печени орехи
Необходими продукти:
1 чаена чаша сух боб по ваш избор (бял, червен, черен)
1-2 глави лук
50-70 грама орехови ядки
олио
сол
Начин на приготвяне:
Залейте боба с вода и оставете да престои една нощ, след което сварете до готовност.
Докато зърната се варят, изпечете ореховите ядки в сух тиган. Нарежете ги на парчета или
начупете. Оставете няколко половинки за украса.
Обелете лука, нарежете го и изпържете до зачервяване в нагорещено олио. Използвайте толкова мазнина, колкото предпочитате да добавите за подправянето на боба по-късно.
Отцедете течността от готовия боб с помощта на гевгир. Прехвърлете в подходящ съд, подсолете на вкус, прибавете изпържения лук заедно с олиото, сложете и изпечените орехи.
Салата е готова. Посочените количества на продуктите не са задължителни - използвайте според вкусовите си предпочитания. Гаранция за наситения вкус на ястието е добре изпържения лук и достатъчно изпечените ядки.
Украсете със зелени подправки и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови
- Бобена салата с домати, босилек и чесън
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с чушки, магданоз и червен лук
- Бобена салата с домати и песто от кейл
- Бобена салата с праз, червен лук и домати
- Бобена салата с царевица, яйца и кашкавал
- Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси
- Зеленчукова салата с бял боб
- Бобена салата с цвекло и царевица
Коментари към Бобена салата с пържен лук и печени орехи