Бобена салата с гъби, лук и кашкавал
Необходими продукти:
400 грама консервирани печурки
400 грама консервиран боб (бял)
4 моркова
1 глава лук
50 грама кашкавал
3 супени лъжици майонеза
2 супени лъжици зехтин
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лука обелете и смелете с помощта на блендер.

Морковите настържете.

Сгорещете зехтина и в него пържете зеленчуците няколко минути на силен огън, след това намалете температурата до средна и нека сместа се приготвя още 8 минути. Накрая подправете на вкус.

Прехвърлете я в салатиера и изчакайте да се охлади.

Когато това стане, добавете боба и гъбите (без течностите от консервите).


Поръсете с кашкавала (настърган).

Сложете майонезата (количеството й може да промените според предпочитанията си).

Разбъркайте и може да се насладите на готовата салата.
Да ви е вкусно!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси
- Бобена салата с кисели краставички и лук
- Бобена салата с кисели краставички, кашкавал и майонеза
- Бобена салата с праз, червен лук и домати
- Бобена салата с риба тон
- Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови
- Бобена салата с лук и кисели краставички
- Бобена салата с рулца от раци и крутони
- Бобена салата с цвекло и царевица
Коментари към Бобена салата с гъби, лук и кашкавал