Бобена салата с гъби, лук и кашкавал

Необходими продукти:
400 грама консервирани печурки
400 грама консервиран боб (бял)
4 моркова
1 глава лук
50 грама кашкавал
3 супени лъжици майонеза
2 супени лъжици зехтин
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лука обелете и смелете с помощта на блендер.
Морковите настържете.
Сгорещете зехтина и в него пържете зеленчуците няколко минути на силен огън, след това намалете температурата до средна и нека сместа се приготвя още 8 минути. Накрая подправете на вкус.
Прехвърлете я в салатиера и изчакайте да се охлади.
Когато това стане, добавете боба и гъбите (без течностите от консервите).
Поръсете с кашкавала (настърган).
Сложете майонезата (количеството й може да промените според предпочитанията си).
Разбъркайте и може да се насладите на готовата салата.
Да ви е вкусно!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Мексиканска салата с тиквичка, боб и царевица
- Бобена салата с домати и песто от кейл
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с маслини и орехи
- Бобена салата с орехи, копър и чесън
- Бобена салата с краставици и орехи
- Бобена салата с домати, зелен лук и чеснов сос
- Зеленчукова салата с бял боб
- Бобена салата с домати, рикота и маслини
- Бобена салата с домати, шунка и крутони
Коментари към Бобена салата с гъби, лук и кашкавал