Бобена крем супа с пащърнак и чесън
Необходими продукти:
- 750 грама бял боб от консерва, изплакнат и отцеден
- 4 малки корена пащърнак, нарязани на кубчета
- 6 големи скилидки чесън, с люспите
- 1 глава лук, нарязана на едро
- 4 1/2 чаени чаши вода
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица розмарин /пресен или изсушен/
- 1 супена лъжица морска сол
- прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица пресен лимонов сок
- тиквени семки и зехтин за поръсване
Начин на приготвяне:
- Разпределете пащърнака, лука и чесъна върху хартия за печене и ги поръсете с розмарина, солта и зехтина.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 40 минути до златисто кафяв цвят.
- Прехвърлете ги блендер, като предварително обелите чесъна.
- Добавете боба, водата и лимоновия сок и пюрирайте до гладка смес. Подправете с черен пипер на вкус.
- Изсипете крем супата в голяма тенджера и я оставете да заври на средно силен огън, като от време на време разбърквате.
- Разпределете в купички и поръсете с тиквени семки и зехтин.
- Поднесете бобената крем супа топла с препечени филийки хляб.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Крем супа от черен боб
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
Коментари към Бобена крем супа с пащърнак и чесън